23 / 04 / 2024

devremülk süresi

devremülk süresi

6 yıl önce Kuşadası'ndan devremülk satın alan ve bu süreçte taksit ödemelerini gerçekleştiren Naime Kahriman, ödemelerin bitmesi sonucunda tapusunu almak istemesiyle gerçekle yüzleşti.

Devremülk süresi dolan kişi nasıl tahliye edilir?

Devremülk; mesken olarak kullanılmaya elverişli bir yapıdan/bağımsız bölümden, yılın belli dönemlerinde kullanılma hakkı sağlıyor. Peki, devremülk süresi dolan kişi nasıl tahliye edilir?

Devremülk hakkının şartları!

Bir kişinin yılın 15 günlük ya da daha uzun bir diliminde satın aldığı mülk devremülk olarak biliniyor. Devremülk tesisi için bazı şartların sağlanmış olması gerekiyor. İşte, devremülk hakkının şartları!

Devremülk süresi yılda kaç gündür?

Posta Gazetesi Ekonomi sayfası köşe yazarı Tamer Heper'in bugün ki köşe yazısında devremülk tatili süresi ve devremülk hissesi ile ilgili okuyucusunun sorusunu cevaplandırıyor. İşte Tamer Heper'in köşe yazısı;

Devremülk ne demektir?

Devremülk sistemini ve devremülk sistemi ile mülk satın alanları çok sık duyuyorsunuz. Ancak konuya dair sorularınız hala var ise, sorularınızın yanıtı bulmak için haberimizi inceleyebilirsiniz. Devremülk ne demektir, detayları...

Devremülk nedir?

Müstakil bir konuta belirli tarihlerde sahip olma devremülk kavramının içeriğini oluşturuyor. Söz konusu bu sahip olmada güdülen amaçlar arasında tatil yapmak, sağlık, kaplıca vb. olgular geliyor. İşte devremülk nedir? sorusunun detayları...

Sinpaş Kızılbük Devremülk fiyatları Ekim 2022! 

Sinpaş Kızılbük devremülk projesi son zamanlarda ÇED raporuyla gündemde sık sık yer almıştı. Sinpaş Kızılbük Devremülk fiyatları merak ediliyor. Peki Sinpaş Kızılbük Devremülk fiyatları ne kadar? İşte Sinpaş Kızılbük Devremülk fiyatları Ekim 2022!

Kızılbük GYO'dan 72.1 milyon TL'lik devremülk satışı!

Kızılbük GYO'nun Marmaris'te yürüttüğü "Kızılbük Wellness Resort" projemizde bulunan devremülk ünitelerimizin ön satış işlemleri kapsamında 1 Kasım - 30 Kasım 2021 tarihleri arasında müşterilerle 72 milyon 155 bin 945 TL'lik 670 adet devre satış sözleşmesi imzalandı.

Devremülk alırken nelere dikkat etmeli?

Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Elif Akar bugünkü köşe yazısında devremülk alırken dikkat edilecek konuları kaleme aldı.

Kızılbük GYO'dan 825.7 milyon TL'lik devremülk satışı!

Kızılbük GYO'nun Marmaris'te yürüttüğü "Kızılbük Wellness Resort" projesinde bulunan devremülk ünitelerinin ön satış işlemleri kapsamında 1 Eylül - 30 Eylül 2021 tarihlerinde 645 adet devre satış sözleşmesi imzalandı, sözleşmelerin toplam ön satış bedeli 69 milyon 697 bin 23 TL olarak gerçekleşti.

Konut ve devremülk mağdurları dikkat!

Devremülk ve maketten konut piyasasında ciddi mağduriyetlerin olduğunu söyleyen Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu 8 yıl önce girdiği konutu satın alamayan vatandaşların olduğunu söyledi. Ayrıca, mahkeme sürecinin uzun olduğunu belirtti. 

Devremülk alırken nelere dikkat edilmeli?

RE/MAX Türkiye Bölge Direktörü Goldştayn, "Devremülk sözleşmeleri dikkatle incelenmeli, özellikle sözleşmede yer alan yıllık bakım masrafları, dönem süresi ve devir teslim kurallarının detayları açık olmalı" diyor...

Ucuz tatil için yazlık veya devremülk kiralayın!

Havaların ısınmasıyla tatil sezonu açıldı. Hesabı da son dakika yapanlar için tatile ucuza getirmenin bazı püf noktaları bulunuyor. Otelde kalmak yerine yazlık veya devremülk kiralamak tatilinizi daha ucuza getirir.

Devremülk üzerindeki haciz alıcıları nasıl etkiler? 

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun ''hacizli devremülk satışı''konulu sorusunu yanıtladı. 

Fadıl Akgündüz günlük devremülk satmış!

Piramit satış konusunda yeni düzenleme yapan Gümrük ve Ticaret Bakanlığı piramit satışın tanımını netleştirecek.  Bakan Tüfenkci, Fadıl Akgündüz'ün günlük devremülk sattığını söyledi...

Devremülk satışında dolandırıcılara dikkat!

TÜKODER (Tüketiciyi Koruma Derneği) Genel Başkanı ve TÜDEF (Tüketici Dernekleri Federasyonu) Genel Başkan Yardımcısı Aziz Koçal, devremülk satışları hakkında vatandaşlara karşı uyarılarda bulundu. 

Devremülk alırken dikkat edilecek 10 nokta!

Devremülk alırken ve aldıktan sonraki süreçlerde herhangi bir sorun yaşamamak için nelere dikkat edilmeli? İşte devremülk alırken dikkat edilecek 10 nokta..

İnşaatı başlamayan devremülk için ne yapılabilir?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''inşaatı başlamayan devremülk'' konulu soruyu yanıtladı.

Devremülk dolandırıcılığına dikkat!

6 yıl önce Kuşadası'ndan devremülk satın alan ve bu süreçte taksit ödemelerini gerçekleştiren Naime Kahriman, ödemelerin bitmesi sonucunda tapusunu almak istemesiyle gerçekle yüzleşti.

devremülk süresi Haberi

devremülk süresi

6 yıl boyunca taksitlerini ödeyen ve sonunda devremülklerinde tatil yapmak isteyen aile ödemeleri bittikten sonra ne tapularını alabildi ne de Kuşadası’nda tatil köyünde kendilerine yer verildi. Yapılan mukaveleyle devremülk sahibi olduğunu sanan aileye Kuşadası yerine Yalova’daki tatil sitelerinden yer verileceği söylendi. Aile Yalova’nın kendilerine uzak olduğunu Bodrum’dan kendilerine daire verilmesini talep etti ancak bunun için de yüksek ücret talep edildi. Bunun üzerine aile, Yalova’dan devremülk verilmesini kabul ederek Yalova’nın yolunu tuttu. Yalova’ya gittiklerinde neye uğradığını şaşıran aile, devremülk yerine boş bir arsada birkaç inşaat halinde bina gördü. Talihsiz kadın bunun üzerine savcılığa suç duyurusunda bulundu.

“İNŞAAT BAŞLAMADIKİ BİTSİN DİYORLAR” 

Durum içinden çıkılmaz hal alınca parasını geri istediğini belirten Naime Kahriman yaşadıklarını şöyle anlattı: “Ben iki de bir telefon ediyorum inşaatın bitip...