25 / 04 / 2024

Devremülk ne demek?

Devremülk ne demek?

Devremülk ne demek?: Devremülk, bir tesisin tatil, sağlık, dinlenme, kaplıca gibi maksatlarla yaz veya kış dönemlerinde bağımsız bölümünün mülkiyetine belirli tarihler içinde sahip olma hakkı olarak tanımlanıyor....




Devremülk ne demek?


Devremülk, bir tesisin tatil, sağlık, dinlenme, kaplıca gibi maksatlarla bağımsız bölümünün mülkiyetine belirli tarihler içinde sahip olma hakkı olarak tanımlanıyor. Devremülk sisteminde kişi, söz konusu mülkün kendisine sunulan seçeneklerinden belli bir tarih aralığını ömürlük olmak üzere satın alabiliyor.


Devremülk ne demek? sorusunu cevapladıktan sonra devremülk hakkının, müşterek mülkiyet payına bağlı olarak, başkalarına devredilebileceğini ve mirasçılara intikal edebileceğini de söyleyebiliriz.


Devremülk üzerinde, bu hakla bağdaşan intifa, sükna hakkı ve kira şerhi gibi haklar tesis edilebiliyor. Devremülk  sahibi bu hakkın kullanılmasını başkalarına bırakabiliyor. Ancak devir ve temlik yoluyla sahibinin değişmesi veya üzerinde bir hak tesisi halinde, yeni malikle hak sahibinin adresinin yöneticiye veya bu yapıdaki diğer devremülk hakkı sahiplerine ve kullanılmasının başkalarına bırakılması halinde, devre mülkü teslim edecek kişiye kullanacak kimselerin bildirilmesi gerekiyor.


Devremülk ne demek?


Devremülk sahiplerinin bu hakla yükümlü mülkiyet paylarının başkalarına satışı halinde, diğer hak sahipleri genel hükümler çerçevesinde öncelikle satın alma haklarını kullanabiliyorlar. Ancak şuyuun giderilmesini isteyemiyorlar.


Devremülk sahiplerinin hak ve borçları ile yetki ve sorumluluklarının tespit ve uyuşmazlıkların çözümlenmesinde Kat Mülkiyeti Kanunu’nda, tapu sicilinde ve bu sözleşmede veya yönetim planında hüküm bulunmayan hallerde, Türk Medeni Kanunu ve ilgili diğer kanun hükümleri uygulanıyor.



Devremülk aidatları!
Devremülk onarım dönemleri!
Devremülk nasıl yönetilir?
Devremülk sahiplerinin görevleri!
Devremülk satışları tüketiciler tarafından büyük rağbet görüyor!



Nagihan AKDAŞ/Emlakkulisi.com



Geri Dön