16 / 04 / 2024

Devremülk tapusu nasıl alınır?

Devremülk tapusu nasıl alınır?

Devremülk tapusu nasıl alınır?: Devremülk tapusu, devremülkün satın alınması ile birlikte tapu sicil müdürlüne tescil işlemi ile alınıyor. Devremülkler tapulu olarak satın alınıyor ve bu tapu süresiz oluyor...




Devremülk tapusu nasıl alınır?


Devremülk tapusu nasıl alınır? sorusuna, mesken olarak kullanılmaya elverişli bir bağımsız bölümden, yılın belli dönemlerinde ve müşterek mülkiyet payına bağlı olarak yararlanmak üzere devlet güvencesi ile alınır cevabını verebiliriz. Devremülk hakkını, irtifak hakkını da içeren bir gayrimenkul mülkiyeti olarak tanımlayabiliriz.


Devremülk tapusu nasıl alınır?

Devremülk üyesi, devremülk tesislerinden tapulu bir devremülk satın almak sureti ile İşletme Yönetimi’nin üyelere sunduğu her türlü hak ve hizmetten yararlanan kişilere deniyor. Devremülk üyesi, kat mülkiyeti sistemi ile yapılandırılmış, belirli devrelere bölünmüş bir dairenin,  yılın 52 haftasından en az 2 haftalık bir dönemine sahip oluyor. Devremülk üyeliği, devremülk tapusu ile devlet güvencesi altına alınıyor. Devremülk tapusu, devremülkün satın alınması ile birlikte tapu sicil müdürlüğüne tescil işlemi ile alınıyor.


Devremülkler diğer gayrimenkuller gibi süresiz tapulu oluyor. Bu mülkiyet hakkı üyenin sahip olduğu devremülk dairesinin ilgili tarih aralığında kullanılmasını kapsıyor. Devremülk üyesinin tesisin diğer bölümleri üzerinde yasal bir hakkı bulunmuyor. Sadece İşletme Yönetimi’nin uygun gördüğü aktiviteleri ücretsiz veya indirimli kullanma hakkına sahip oluyor. Her bir devremülk, her yıl için 14 gece, 15 gün kullanılıyor ve süresiz tapulu oluyor.


Peki devremülk sahibi hakkını nasıl kullanabilir?


Devremülkler, miras yoluyla gelecek kuşaklara devredilebiliyor. Devremülk üyeleri; sahibi oldukları devremülklerini başka kişilere kullandırabilir, kiraya verebilir, satabilir, ticari faaliyetlerinde ipotek olarak gösterebilirler. Ancak hizmet kalitesinin korunabilmesi amacı ile bu tür işlemlerin İşletme Yönetimi ile birlikte yapılması gerekiyor.


Günümüzde değişen ve gelişen hayat şartlarında tatil için ayıracağımız süre belli olduğundan, bir yıl boyunca gerek yoğun iş temposundan, gerekse yaşanılan stresli şehir ortamından kaçmak ve dinlenmek için iple çekilen bir tatilden de doğal olarak beklentiler fazla oluyor. Tatilde yaşanacak olan küçük bir aksilik bile, bir yıl boyunca hayali kurulan tatil keyfini bozmaya yetebiliyor. Tatilini riske atmak istemeyenler için güvenilir hizmet kalitesiyle, ailece tatil yapılabilen devremülkler ailelerin tercihi oluyor. Ayrıca bu sistemle tatil planı yapamayanlar rahat ediyor.


Devremülk tapusu nasıl alınır?

Ödemesi biten devremülk üyesi gerekli evrakları tamamladıktan sonra İşletme Yönetimi tarafından yetki verilen kişilere noter yolu ile vekalet veriyor ve böylelikle tapu işlemi resmi süreç içerisinde tamamlanıyor. Satın alınan devremülkün tapu masrafının tamamı devremülk üyesine aittir.


Tapu için gerekli evraklar:

- Nüfus Cüzdanı fotokopisi ( TC Kimlik numaralı )

- 2 adet vesikalık fotoğraf (Renkli fotokopi geçerli değildir ve son altı ( 6 ) aylık resminiz olması gerekmektedir.)

- Noterden Vekâletname aslı.

- Tapu masrafının hesaba yattığını gösteren dekont belgesi



Devremülk aidatları!
Devremülk miras kalır mı?
Devremülk onarım dönemleri!
Devremülk şartları!



Nagihan AKDAŞ/Emlakkulisi.com


Geri Dön