27 / 04 / 2024

Devremülk emlak vergisi!

Devremülk emlak vergisi!

Yılın belli bir zamanında kullandığınız devremülkünüz için emlak vergisi ödeyecek misiniz? Sorunun yanıtını bilmiyorsanız, devremülk emlak vergisi 2013'e tıklayın...




Bir kişinin bizzat kendisi tarafından belirlenen tarihlerde yılın 15 günlük veya daha uzun bir diliminde satın aldığı mülke devremülk deniyor. Diğer bir deyişle devremülkü satın alarak, ömür boyu seçilen tarihler arasında ücret ödemeden tatil yapma imkanına erişmiş oluyorsunuz. Ayrıca devremülkünüzü istediğiniz zaman satma hakkının yanı sıra gelmediğiniz zamanlarda kullanma hakkınızı kiraya verebiliyorsunuz. 


Devremülk süresi

Devremülkler tapulu olduğu için satma, devretme, kiraya verme veya miras bırakma hakkını da beraberinde getiriyor. Bir devremülke yılın 7, 10 veya 15 günlük dilimlerinde sahip olabiliyorsunuz. 


Devremülk emlak vergisi 

Peki devremülk için emlak vergisi ödeniyor mu? Evet ödeniyor. Devremülk konutunun emlak vergisi, konutun bir yılda kullanım hakkına sahip olunan gün sayısıyla orantılı olarak hesaplanıyor. Konuya bir örnekle açıklık getirirsek; Devremülkünüzü yılın 1 ayı kullandığınızı düşünelim. Bu durumda ödeyeceğiniz emlak vergisi tutarı, söz konusu konutun emlak vergisinin onikide biri olur. 




Geri Dön