28 / 03 / 2024

Emlak vergisi ödemesi nereden yapılır?

Emlak vergisi ödemesi nereden yapılır?

İlk taksit dönemi için son günün 31 Mayıs olarak belirlendiği emlak vergisi ödemesi nereden yapılır, detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...



Emlak vergisi ödemesi nereden yapılır?

İki eşit taksit halinde ödenebilen emlak vergisi ödemesi nereden yapılır sorusunun yanıtı haberimizin içerisinde yer alıyor. Emlak vergisi ödemesinden muaf olmayan gayrimenkul sahiplerinin belirlenen dönemler içerisinde söz konusu vergilerini ödemesi gerekiyor.


İsteyenler emlak vergisi ödemelerini tek seferde de yapabiliyor. Yalnız tek seferde yapılacak ödemenin 1. taksit dönemleri içerisinde yapılması isteniyor. Buna göre tüm emlak vergisi yükümlülerinin 1. taksit dönemi içerisinde bir ödeme yapmaları zorunlu tutuluyor. Peki emlak vergisi ödemesi nereden yapılır sorusunun yanıtına geçmeden önce 2013 yılı emlak vergisi ödemesi ne zaman yapılacak, yanıtlayalım.


Emlak vergisi ödemesi ne zaman yapılacak?

- 1. taksit ödemeleri; 1 Ocak - 31 Mayıs 2013 tarihleri arasında,

- 2. taksit ödemeleri; 1 Kasım - 30 Kasım 2013 tarihleri arasında ödenebiliyor.


Emlak vergisi ödemesi nereden yapılır?

Emlak vergisi ödemeleri, gayrimenkulün bağlı bulunduğu belediyeye yapılabiliyor. Eğer gayrimenkul şehir dışında ise bu gayrimenkulün vergi ödemesi, tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması şartıyla ödenebiliyor.




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com


Geri Dön