29 / 03 / 2024

TBMM devre mülk ve devre tatil alt komisyonu toplandı!

TBMM devre mülk ve devre tatil alt komisyonu toplandı!

TBMM devre mülk ve devre tatil alt komisyonu AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü başkanlığı tarafından toplandı.



TBMM Dilekçe Komisyonu tarafından oluşturulan "devre mülk ve devre tatil sektöründe yaşanan mağduriyet iddialarının" araştırılması için kurulan alt komisyon, AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü başkanlığı tarafından toplandı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdür Yardımcısı Ömer Sinan Bayçelebi, devre mülk ve devre tatilin, iki anayasal dayanağı bulunduğunu ifade etti. 

Bayçelebi, devre mülk uygulamasından beklentilerin artması sonucunda devre mülkün tanımı, süresiyle ilgili güncel, açık ve detaylı bir kanuni düzenlemeye ihtiyaç olduğunu belirtti. Bayçelebi, bu alandaki maddelerin ve ikincil mevzuatların yüzeysel olduğunu, bunların günün koşullarına uygun hale getirilmesi gerektiğini anlattı.

Kat mülkiyeti kanunu ile ilgili bir çalışma içerisinden olduklarından bahseden Bayçelebi, Adalet Bakanlığı ile görüşmelerde bulunduklarını, paydaşlarla, barolarla ve diğer kurumlarla bir araya geldiklerini, bir çalıştay gerçekleştireceklerini anlattı.

Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdür Yardımcısı Bekir Keskinkılıç, termal suların kamunun malı olduğunu, kiralandığını, irtifak hakkına sahip olanların hizmetine sunduğundan bahsetti.

Kaplıcalar Yönetmeliği'nin yapıldığı anlatan Keskinkılıç, 272 kaplıca tesisinin kendilerinden ruhsat aldığını, 21 fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi, 7 çamur banyosu ve 9 deniz banyosu tesisinin olduğunu söyledi.

Odalarda kaplıca suyunun kullanılmasına insan sağlığı açısından olumsuz baktıklarını anlatan Keskinkılıç, odalarda sıcak su kullanımında, yaşlılarda tansiyon, kalp sorunu yaşanması halinde bundan haberdar olunamayacağını anlattı.

Keskinkılıç, suyun, yüksek mineral içermesi sonucunda odalara taşındığından ancak boru içinde birikme ve paslanmaya neden olduğunu,  bu sonuçla çok sık tesisat değişimi gerektirdiğini sözlerine ekledi. Keskinkılıç, işletmecinin normal su katarak bu işi yaptığını, bunun da suyun nevini değiştirip bozduğunu ifade etti.


Geri Dön