19 / 04 / 2024

Devremülk yönetimi!

Devremülk yönetimi!

Devremülk yönetimi ve denetçi Kat Mülkiyeti Kanunu' na göre her yıl olağan devre mülk yönetimi toplantısında hak sahiplerinin kendi aralarından veya dışarıdan seçtikleri kişilerden oluşuyor...




Devremülk yönetimi!


Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre devremülk hakkı sahipleri, her olağan toplantıda kendi aralarından veya dışarıdan dönem sayısı çoğunluğunu temsil edenlerin kararı ile bir yönetici ve bir denetçi seçiyorlar.


Devremülk yönetimi ve denetçinin seçimi ve görevleri ile hak ve sorumluluğu hakkında Kat Mülkiyeti Kanununu 34-41. inci maddeleri kıyas yoluyla uygulanıyor. Site genel kurulunda devremülk hakkı sahiplerini yönetici temsil ediyor. Yöneticinin bulunmaması halinde devre mülk hakkı sahiplerinden birisi site genel kuruluna katılıyor.


Yöneticilik ve denetçilik görevlerinin sırayla yapılması zorunlu oluyor. Ancak eski yönetici ve denetçinin yeniden seçilme hakkı bulunuyor. Devremülk yönetimine bu görevden dolayı herhangi bir ücret ödenmiyor.


Devremülk yönetimi, devremülk hakkı sahipleri kurulunun kararları ile, anayapı ve ortak yerler ve demirbaş eşyaların listesi ile bunların kullanma ve devir usul ve şartlarını yazarak anayapının görünür bir yerine asıyor. Devremülksahipleri bu listedeki demirbaşlarla ortak yerlerin bakım ve kullanımını aynen sağlayarak sonraki hak sahibine devir ve teslime, tespit edilen şartlara uymaya mecburdurlar.



Devremülkün tahliyesi!
Devremülk onarım dönemleri!
Devremülk miras kalır mı?



Nagihan AKDAŞ/Emlakkulisi.com


Geri Dön