24 / 04 / 2024

Dibi gördü ünlü bankalardan dikkat çeken analiz geldi

Dibi gördü ünlü bankalardan dikkat çeken analiz geldi

Gümüş metali 2022’de en kötü performans gösteren değerli metaller arasında yer alırken uzmanlar gümüş fiyatlarının dibi görmüş olabileceğini ve bu saatten sonra toparlanmaya geçebileceğini belirtti. Uzmanlara göre gümüş bu yılın sonlarından itibaren yükselebilir.



Uzmanlara göre, güçlenen ABD doları, artan faiz oranları ve yavaşlayan büyüme nedeniyle mart ayından bu zamana dolar karşısında yaklaşık yüzde 20 değer kaybeden gümüş metali, bu yılın sonlarından itibaren yükselebilir.

Bloomberg’in yer verdiği habere göre, İngiltere merkezli çok uluslu yatırım bankası HSBC’nin değerli metaller bölümü baş analistlerinden James Steel bu ayın başlarında yayımladığı bir notta, elektronik ve güneş paneli gibi sektörlerinin endüstriyel tüketimi desteklediği ve bunun gümüş talebini de aynı oranda artırabileceğini belirtti.

“Gümüşün aşırı satıldığına inanıyoruz.” diyen Steel konuyla ilgili kaleme aldığı analiz notunda “Gümüş satışlarının genel endüstriyel durgunluğu yansıtmayacağını düşünüyoruz” yorumunda bulundu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön