25 / 04 / 2024

Dicle Nehri etrafındaki çalışmalar sona erdi!

Dicle Nehri etrafındaki çalışmalar sona erdi!

Dicle Nehri'nin ıslah edilmesi amacıyla gerçekleştirilen toplu makineli çalışmaların tamamlanmasıyla ilçe olası taşkınlara karşı korumaya alınmış oldu. 



Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü Cizre'de Dicle Nehri'nin ıslah edilmesi amacıyla yürütülen toplu makineli çalışmayı bitirdi. 

 

Türkiye'nin dört bir yanından getirilen DSİ'ye ait iş makineleri ile 24 saat vardiya esasında çalışılarak ıslah çalışmasını tamamladı. Islah çalışmasının ihaleye çıkması durumunda en az 15 milyon liraya mal edileceği hesaplanıyordu. DSİ iş makineleri ve idari imkanlarla 4 milyon liraya gerçekleştirildi.


Bakanlığın ve DSİ'nin imkanlarını seferber ederek, Cizre'de muazzam bir projeyi tamamladıklarını vurgulayan Eroğlu, şunları kaydetti:

 

"14 kilometre uzunluğunda bir alanda ıslah çalışması gerçekleştirerek Cizre'yi Dicle Nehri'nin muhtemel taşkın zararlarına karşı korumaya aldık. Islah çalışması yaptığımız alana Cizre Kaymakamlığı tarafından park ve peyzaj çalışması yapılacak ve bölge muhteşem bir esere kavuşacak. Ayrıca Dicle Nehri Projesi'nde nehrin her iki tarafında ağaçlandırma çalışmaları da yapılabilecek."


Geri Dön