18 / 04 / 2024

Kartal'da enkaz kaldırma ve arama çalışmaları sona erdi!

Kartal'da enkaz kaldırma ve arama çalışmaları sona erdi!

Kartal'da 14 kişinin yaralandığı, 21 kişinin hayatını kaybettiği binanın enkaz kaldırma ve arama çalışmaları tamamlandı. Binanın etrafındaki riskli binanında yıkımı sona erdi.



İstanbul'un Kartal ilçesinde 14 kişinin yaralandığı, 21 kişinin hayatını kaybettiği binanın enkaz kaldırma ve arama çalışmaları tamamlandı.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve yetkili savcı, Orhantepe Mahallesi Bankalar Caddesi Sema Sokak'ta çöken Yeşilyurt Apartmanı'nın etrafından incelemeler yaptı.

Enkaz kaldırma ve arama çalışmalarının sonlandığı binanın zemin etüdü yapıldı. Yeşilyurt Apartmanı'nın zemin etüdünün tamamlanmasıyla, hemen yanında bulunan ve risk taşıyan Yunus Apartmanı'nın yıkımı tamamlandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, enkazın altında kalan ve yaşamını yitiren vatandaşların cenaze törenine katıım gösterecek. 

Bakan Kurum daha sonra mahalledeki bir düğün salonunda, Yeşilyurt Apartmanı'nın etrafında yer alan ve risk nedeniyle boşaltılan apartmanların yöneticileri ve sakinleriyle bir toplantı gerçekleştirecek.

Kartal'da çöken binada hayatını kaybedenlerin sayısı 21'e yükseldi!

Kartal'da çöken binada yaralananlardan 2'sinin durumu ciddi!


Geri Dön