26 / 04 / 2024

Kuzey Marmara Otoyolu'nda enkaz kaldırma çalışması yapılacak!

Kuzey Marmara Otoyolu'nda enkaz kaldırma çalışması yapılacak!

uzey Marmara Otoyolu'nda iş kazasının meydana geldiği alanda yapılacak olan incelemelerin ardından enkaz kaldırma ve temizlik çalışmaları yapılacak.



Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Kuzey Marmara Otoyolu'nun Kocaeli-Gebze kesiminde viyadük çalışmaları esnasında düşen beton blokun altında kalan işçilerden 3'ünün öldüğü, birinin yaralı kurtarıldığı iş kazasının meydana geldiği alanda yapılacak olan incelemelerin ardından enkaz kaldırma ve temizlik çalışması gerçekleştirilecek.

Alınan bilgilere göre, cumhuriyet savcısının olay yerinde inceleme yapması bekleniyor.

İncelemelerden sonra proje yüklenicisi firma tarafından viyadüğün bir kısmında asılı kalan kalıplar, dağcıların yardımıyla aşağıya indirilecek.

Bu işlemden sonra ise enkaz kaldırma ve temizlik çalışmaları gerçekleştirilecek.

- Yaralı işçi ameliyat edilecek

Olayda yaşamını yitiren işçiler Öztürk Yılmaz, Bayram Kılıç ve Sıddık Canpolat'ın cenazeleri, otopsi işlemlerinin ardından ailelerine teslim edilecek.

Yaralı işçi Kani Öztürk'ün (40) ise Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki tedavisi devam ediyor.

İl Sağlık Müdürü Şenol Ergüney, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, Öztürk'ün Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yoğun bakım servisinde tedavisinin devam ettiğini belirtti.

Öztürk'ün konuşmaya başladığını söyleyen Ergüney, "Vücudundaki kırıklar nedeniyle hastamız bugün ameliyat edilecek. Düne göre sağlık durumu çok daha iyi. Yoğun bakımda tedavisi devam ediyor ancak hayati tehlikesi de devam ediyor. Tahliller yapılıyor, tomografisi çekiliyor. Tedavisi yapılıyor." dedi.

AFAD İl Müdürü Salim Tekoğul da beton blok altında işçi kalmadığı için olayın kendi alanlarından çıktığını dile getirerek, "Firma artık yukarıda, risk taşıyan sarkan kalıp parçalarını alacak. Dağcılarla firma onları indirecek, daha sonra düşen betonu kıracaklar. Bizle ilgili bir durum kalmadı çünkü blok altında kalan işçi yok. Artık orası firmanın kendi işi." ifadelerini kullandı. 

Kuzey Marmara Otoyolu iş kazasında yaralanan işçi yoğun bakımda!

Kuzey Marmara Otoyolu'nun viyadük çalışmalarında iş kazası!


Geri Dön