24 / 04 / 2024

Dicle Üniversitesi Rektörü'nden Hevsel Bahçeleri açıklaması!

Dicle Üniversitesi Rektörü'nden Hevsel Bahçeleri açıklaması!

Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, Hevsel Bahçeleri'nin kendileri için çok önem arz ettiğini belirterek, "Biz yönetim olarak bırakın ağaç yok etmeyi, nasıl ağaç dikeriz düşüncesindeyiz." dedi...




Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, Hevsel Bahçeleri'nin kendileri için çok önem arz ettiğini belirterek, "Biz yönetim olarak bırakın ağaç yok etmeyi, nasıl ağaç dikeriz düşüncesindeyiz." dedi.


Rektör Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, son günlerde Hevsel’de yaşanan ağaç kesimleriyle ilgili rektörlük binasında bir basın toplantısı düzenledi. 2 ve 12 Şubat tarihleri arasında bölgede ağaç kaldırılması olduğunu ve 12 Şubat gününden itibaren bir tek ağacın bile kesilmediğini vurgulayan Saraç, "Bizler yönetimde olduğumuz 5 yıl boyunca 250 bin ağaç dikmişiz ve bu sayıyı elimizden geldiğince daha da yükselteceğiz. Bizler, Diyarbakır’ı güzelleştirmek için görülmeye layık bir kent olması için elimizden geleni yapıyoruz ve daha da yapmaya da hazırız. Buradan herkese de sesleniyorum; Haydi! Diyarbakır için ele ele verelim." diye konuştu. 


Bölgede sadece 700 ağaç kesimi olduğunu, bazı asılsız iddiaların bu rakamı daha da yüksek gösterdiğini ifade eden Saraç, "Malum bölge bataklıktan oluşuyor. Yaz mevsiminde suların da çekilmesi ile birlikte sürekli yangınlar çıkıyor. Hatta bir kere o yangın büyüyerek onkoloji ve çocuk hastanemize kadar ilerledi. Söndürmek için belediye dâhil hiçbir yardım aracı bölgeye giremedi. Bizler bir daha böyle bir durumun yaşanmasına nasıl müsaade edelim? Orada tedavi gören onlarca hastayı nasıl tehlikeye atalım?” diye ifade etti.


 

Akit Haber


Geri Dön