24 / 04 / 2024

Didim Belediyesi ve Nehirsan İnşaat davalık oldu!

Didim Belediyesi ve Nehirsan İnşaat davalık oldu!

Mağdur ettiği inşaat firmasına 1.5 milyonluk tazminatı ödeyemediği için belediye binasına haciz konulan CHP’li Didim Belediyesi değişik bir yönteme başvurdu.



Sabah'ın 3 Ekim'de "İcradan Satılık Belediye Binası" manşetiyle gündeme taşıdığı CHP'li Didim Belediyesi'nde sorunlar çözülemiyor. CHP'li Didim Belediyesi, bir inşaat firmasına rezidans projesi için önce ruhsat verip sonra iptal etti.

İnşaat firması mağduriyeti nedeniyle açtığı davadan 1 milyon 405 bin TL'lik tazminat kazandı. Ancak belediye bu parayı ödeyemedi. Bunun üzerine belediye binası icradan satışa sunuldu. 

Didim Belediye binası icradan satışa çıkarıldı!

Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay'ın mağdur ettiği inşaat firması tarafından belediye binasına icra gönderilmesini hazmedemeyip inşaat firmasına misilleme olarak ceza kestirdiği belirtiliyor. 

Belediye yetkilileri, hacizin geldiği gün olan 27 Ağustos 2018 günü söz konusu firmanın yaptığı otel inşaatının girişinde yer alan eklentinin kaçak olduğu gerekçesiyle inşaat firmasına 1 milyon 472 bin lira ceza kesti.

Ceza kesilen inşaatta 1.5 yıldır inşaat faaliyeti olmadığını dile getiren Nehirsan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Orak,   "Sırf binalarımız İmar Barışı kapsamına girmesin diye sanki pergole 2018 yılında imal edilmiş gibi tutanak tutulmuş. Bu kesinlikle doğru değil. Başta belediye başkanı olmak üzere tutanağın altında imzası bulunan tüm görevliler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağım" dedi


Geri Dön