16 / 04 / 2024

Didim'de emlak satışlarında artış var!

Didim'de emlak satışlarında artış var!

Aydın Didim Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Osman Coşkun, Didim'de emlak satışlarında artış olduğunu belirterek, Türklerin, İngilizlerin yanı sıra Azerbaycan ve Rusya vatandaşlarının da gayrimenkul almaya başladıklarını söyledi..



Didim Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Osman Coşkun, Didim'de emlak satışlarında artış olduğunu belirterek, Türklerin, İngilizlerin yanı sıra Azerbaycan ve Rusya vatandaşlarının da gayrimenkul almaya başladıklarını söyledi Coşkun, Didim'de emlak sektöründeki gelişmeler ve yabancı uyruklulara yönelik satışlar hakkında bilgiler verdi. 

Son günlerde emlak satışlarında ciddi bir artış olduğunu dile getiren Coşkun, yaz turizm sezonunun sona ermesiyle gayrimenkul sektöründe hareketliliğin başladığını ifade etti. 


Bu hareketliliğin neticesinde fiyatların da yükseldiğini kaydeden Coşkun, "Bu zamana kadar yaptığımız satışlarda 2007 yılındaki yabancıların yoğunlukta olduğu satış trendine ulaşamıyoruz. Ancak günümüzde daha çok Türklerin yoğun bir şekilde gayrimenkul aldığı görünüyor. Fiyatlarda bu doğrultuda yükselme yaşanıyor. Biz satışların artmasından dolayı memnunuz" dedi. 



Didim'de ucuz daire kalmadı


Didim'de geçmiş dönemde 30 ile 40 bin liradan yapılan daire satışlarının son bulduğunu vurgulayan Coşkun, ilçede daha kaliteli, akıllı ve teknolojik binalar yapıldığına işaret etti. 

Coşkun, Didim'e talebin çoğaldığını, bunun hem bölge ekonomisine hem de emlak sektörüne büyük bir canlılık kazandırdığını dile getirdi. 

Bu canlılığın kazandırılmasında, bölgeye tatil amaçlı gelen insanların büyük rolünün olduğunu kaydeden Coşkun, "İlçemize gelen insanların yüzde 70'i reklamlardan ve tanıtımlardan Didim'e turizm amaçlı gelmiş kişiler. Didim'deki emlak satışlarının önümüzdeki günlerde de aynı şekilde fiyatların artarak devam edeceğini düşünüyorum. Şu anda satışlarımız çok iyi gidiyor. Türk insanlarının yoğunluğu dikkat çekiyor. Bunun yanında yabancı uyruklulara da satışlarımız var" diye konuştu. 


Azerbaycan ve Rusya'dan talep var 



Coşkun, yabancılara emlak satışlarının, eski trendine ulaşmasa da artmaya başladığını belirterek, "İngilizlerin yanı sıra Azerbaycan ve Rusya vatandaşları da Didim'den gayrimenkul almaya başladı. Bu çok önemli bir gelişme. 

Didim artık kendini aşmaya başladı ve turizm sektöründe önümüzdeki dönemlerde adından çok sık bahsettirecek" dedi. 


Orta Doğu ülkelerinden de az sayıda talep olduğunu söyleyen Coşkun, yerel seçimlerle beraber Didim'in büyükşehir belediyesi sınırları içine gireceğine, belde ve köylerin mahalle olmasından dolayı da coğrafi sınırının büyüyeceğine dikkati çekti. 


Osman Coşkun, Bafa Gölü bölgesi, Akyeniköy bölgesi ve Akbük bölgesinin Didim'in sınırları içerisinde yer alacağına işaret ederek, sözlerini şöyle tamamladı: "Büyükşehir Yasasının Didim'e katma değer sağlayacağı kanaatindeyim. İlçemizin sınırı büyüdükçe hizmet talebi de artacak. Büyükşehir Belediyesi, ilçemizde hizmetlerin kalitesini artıracaktır. Daha iyi bir hizmet almamıza, çevremizdeki yeni arsa alanları ve yeni imar planlarının gelişerek bölgemizin canlanmasına katkı sağlayacaktır." ¦ AA 



Haber Ekspres (İzmir)


Geri Dön