20 / 04 / 2024

Didim'de turizm sezonu sona erdi!

Didim'de turizm sezonu sona erdi!

Didim Turizm Dernek Başkanı Alkaner: "Bu sene Almanlar ve Hollandalılar yoğun olarak ilçemize geldi. Bunun yanında Polonya, Slovakya ve Çekoslovakya gibi Doğu Avrupa ülkelerinden turistler, tatilleri için ilçemizi tercih etti."



Aydın'ın turistik ilçesi Didim'de turizm sezonu, ilçede bulunan son turist kafilesinin, ülkelerine dönmesiyle tamamlandı.


Didim'de mayıs ayında başlayan turizm sezonu, kasım ayı itibarıyla son buldu. İlçedeki otellerde konaklayan turistler, konakladıkları otellerden ayrılarak ülkelerine döndü. İlçedeki konaklama işletmeleri de faaliyetlerini durdurarak, glecek sezona yönelik hazırlıklarına başladı.


Didim Turizm Derneği Başkanı Ercüment Alkaner, gazetecilere yaptığı açıklamada, Didim'e ilginin bu yıl arttığını söyledi.


İlçedeki nitelikli turizm işletmelerinin doluluk oranlarına bakıldığında önceki yıla göre yüzde 5 artış yaşandığını belirten Alkaner, Didim'in 2014 turizm sezonunu yoğun geçirdiğini ifade etti.


İlçede bu yıl 2 yeni otelin açıldığını ve bunların bölgeye olan ilgiyi arttırdığını kaydeden Alkaner, "Artık bölgemize kaliteye göre çeşitli müşteriler de gelmeye başladı. Bu sene Almanlar ve Hollandalılar yoğun olarak ilçemize geldi. Bunun yanında Polonya, Slovakya ve Çekoslovakya gibi Doğu Avrupa ülkelerinden turistler, tatil için ilçemizi tercih etti. Bu durum ilçemizdeki turist çeşitliliğinin arttığını gösteriyor" diye konuştu.


 Alkaner, Didim'in önümüzdeki yıllarda destinasyon olarak öne çıkmaya başlayacağını ve yeni yatırımlarla aranır bir turizm kenti haline geleceğini sözlerine ekledi.


AA


Geri Dön