27 / 04 / 2024

Dijital Dünyanın Çevreci Yarışması Capatect’ten geldi!

Dijital Dünyanın Çevreci Yarışması Capatect’ten geldi!

Yalıtım sektörünün lideri Capatect; çevreye, sürdürülebilir enerjiye ve gelecek nesillere verdiği önem çerçevesinde başlattığı Twitter kampanyasıyla 1 haftalık karbon ayak izinizi sıfırlıyor...




Isınma, enerji tüketimi veya satın alınan her türlü ürün neticesinde atmosfere yayılan karbon miktarı, karbon ayak izi olarak ifade ediliyor. Doğal süreçlerin etkisinde milyonlarca yıldır devam eden iklim değişikliği, günümüzde insan kaynaklı çevresel kirlilik nedeniyle etkisini ve zararını daha da arttırıyor.


Enerjiden tasarruf sağlayarak ekolojik çevreyi korumak için hareket eden Filli Boya Yalıtım, 15 Mayıs tarihinde başlayacak olan ve Capatect Twitter takipçilerinin karbon ayak izinin sıfırlanacağı yarışmayla sürdürülebilir bir hayat için iklim değişikliğiyle mücadeleye dikkat çekiyor.


Capatect ; günlük tüketim alışkanlıkları, ulaşım tercihleri ve evsel kullanımlar gibi faaliyetler sonucunda ortaya çıkan ve 1 haftalık karbon ayak izinin kullanımına karşılık gelen 45 kg karbon salımını katılımcı adına sıfırlayıp, hazırladığı sertifikayla da bunu belgelendiriyor.


Geçmişten aldığımız temiz ve sağlıklı çevre mirasını gelecek nesillere de gerektiği gibi aktarabilmek için hareket eden Filli Boya Yalıtım, ısı yalıtım çalışmalarıyla da enerji tasarrufuna, dolayısıyla çevre kirliliğinin azaltılmasına katkı sağlıyor.



Geri Dön