24 / 04 / 2024

Dikey mimari, yataya çevriliyor!

Dikey mimari, yataya çevriliyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Yatay mimariden yanayım" çağrısı ile hükümet bu konuda çalışmalar yaptı ve bu hazırlıklar tamamlandı. AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Kaya, "Dikey mimariyi yataya çeviriyoruz" dedi.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Yatay mimariden yanayım" çağrısı sonrasında, hükümet çalışmalara başlamıştı. Hazırlıklar tamamlandı. AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, 2019 yılında yapılacak yerel seçimlere yeniliklerle gidileceğini söyledi ve bu yeniliklerden birinin de kentlerde dikey yapılaşmadan yataya geçiş olduğunu ifade etti. 

 

Dikey mimari, yataya çevriliyor!


Dikey mimariyi yataya çeviriyoruz

Hürriyet Gazetesi'nden Gizem Karakış'ın haberine göre Erol Kaya şu ifadeleri kullandı, "Öncelikle tüm belediyelerimizin ilk görevi dikey mimariye son vermek. Özellikle Sayın Cumhurbaşkanımızın son derece önemli ciddi tespitleri var. Biz şehrimizin tamamını planlayabilirsek, Tarım alanlarının korunmasına, sit alanlarının korunmasına dikkat ederek baştan yaptığımızda, şehri rahatlatmış oluyoruz. Vatandaşımızın isteği de budur. Medeniyetimizin bize tarif ettiği, halkın istediği yatay mimari AK Parti’nin önceliğidir. Şehrimizin yatayda toprağa yakın, toprakla iç içe olması, çocuklarımızın toprakla iç içe yaşaması bizim için önemlidir. Her zaman her toplantımızda belediye başkanlarımıza bunu söylüyor, bu uyarılarda bulunuyoruz. Dikey mimariyi yataya çeviriyoruz. Sürekli ve düzenli anketler yapıyoruz. Bir şehre bir belediye başkanını emanet etmişsiniz, dolayısıyla bizim burada mutlaka başarılı olmamız lazım. Belediye başkanlarımızı takip ediyor, MR’ını çekiyoruz. Başkanlara gerekirse uyarıyoruz. Yaptığımız anketlere baktığımızda mezarlık hizmetleri muhteşem. Defin ve mezarlık hizmetlerinde hizmetlerden memnuniyet oranı yüzde 75’lerde. İkinci sırada ise kadın, çocuk ve yaşlılara yönelik hizmetlerde memnuniyet geliyor. Kültür faaliyetlerinden spora, çevre temizliğinden imara, belediye başkanının kılık kıyafetine kadar 200’ün üzerinde soru soruyoruz."


Geri Dön