27 / 04 / 2024

Dikey yapılaşma için TOKİ ile görüşüldü!

Dikey yapılaşma için TOKİ ile görüşüldü!

Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Türkiye'ye yakın zamanda akıllı şehirler inşa edileceğini söyledi. Karaaslan, 81 ilde 5 önemli projeye imza atacaklarını belirtti.



Türkiye'ye yakın zamanda akıllı şehirlerle buluşacak. Bu müjdeyi Ak Parti'nin Çevre Şehircilik ve Kültür'den sorumlu Genel başkan yardımcısı, Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan verdi. 


Kültür Muhabirlerini AK Parti Genel Merkezi'nde kahvaltılı toplantıda ağırlayan Çiğdem Karaaslan, bugüne kadar gündeme gelmeyen konulara değindi. Yakın zamanda 81 ilde 5 önemli projeye imza atacaklarını belirten Karaaslan, "Akıllı şehirler" kurmak için de düğmeye basıldığını söyledi. 


Çevre ve kültür konusunda tüm Türkiye'yi kucaklamaya hazırlandıklarını, referandum sonrasında da start verileceğini belirten Çiğdem Karaaslan, belki de dünyada bir ilk olacak projeyi 2023 yılına kadar yaşantımıza sokulacağı müjdesini verdi. 


Bu projelerin hayata geçirilmesi için Türkiye'nin en önemli uzmanlarını da yanlarına alacaklarını ve birlikte proje geliştireceklerini belirten Ak Parti Genel başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, "AK Parti ilklere imza atan bir anlayış içinde. Yakın zamanda mimar ve şehir planlamacılarını da yanımıza alarak, Türkiye'nin üst düzey sanatçılarının da görüşlerine başvurularak bir akıllı proje uygulamasına başlayacağız" diye konuştu. 


Dikey yapılaşma konusunda kendilerinin de rahatsızlık duyduklarını. Cumhurbaşkanının da bu konuyu her ortamda dile getirdiğini belirten Karaaslan, konuyu  TOKİ  ile görüştüklerini, gerekirse bu kurumunda yeni değişime zorlanacağını kaydetti. Her şehir için ayrı projeler geliştirdiklerini, bölgeleri kendi bünyeleri içinde değerlendireceklerini ve ona göre proje geliştireceklerini dile getiren Çiğdem Karaaslan, TOKİ'nin kendini yenileme ve geliştirmesinin de kaçınılmaz olduğuna vurgu yaptı.  Ankara  Kalesi civarındaki kültür varlıklarının da dikkatli incelemeler sonrasında turizme açılacağını belirten Karaaslan, bu bölgedeki yaşamın gece saatlerine kadar sürmesi noktasında da çalışmalar başlatıldığını belirtti. Özellikle hava karardıktan sonra Kale civarında dolaşmanın sıkıntılarını da bildiklerini, bunun içinde valilik, belediye ve bakanlık nezdinde girişimle başlattıklarını açıkladı. 



Anayurt


Geri Dön