19 / 04 / 2024

Dikimevi-Natoyolu Raylı Sistem Projesi'nde sondaj çalışmaları başladı!

Dikimevi-Natoyolu Raylı Sistem Projesi'nde sondaj çalışmaları başladı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) tarafından, Mamak'ı AŞTİ-Dikimevi arasındaki ANKARAY'a bağlayacak olan Dikimevi-Natoyolu Raylı Sistem Projesi'nde sondaj çalışmaları başladı.



Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) tarafından, Mamak'ı AŞTİ-Dikimevi arasındaki ANKARAY'a bağlayacak olan Dikimevi-Natoyolu Raylı Sistem Projesi'nin sondaj çalışmaları başladı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre, Ankara'daki raylı sistem ağının genişletilmesi yönündeki çalışmalara hız verildi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, bu kapsamda, EGO Genel Müdürlüğü, gerekli başvuruları tamamlanan Dikimevi-Natoyolu Raylı Sistem Projesinin zemin sondaj çalışmalarına başladı.

Dikimevi-Natoyolu Raylı Sistem Projesi nde sondaj çalışmaları başladı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, istasyon yapıları için 24 sondaj noktası belirledi. Konuya ilişkin sosyal medya hesabından paylaşım yapan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, yaklaşık 7,4 km ve 8 istasyondan oluşan projenin zemin etüt sondaj çalışmalarına başlandığını, saha verilerine bağlı onay sürecinin ardından yapım ihale aşamasına geçeceklerini söyledi.

- Önce 4 istasyon

Yapılan açıklamada, Yavaş'ın Ocak ayı Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında görüşülen metro çalışmalarına ilişkin paylaştığı son bilgiler de yer aldı.

Mansur Yavaş, önce 4 istasyonu teknik imkanlar dahilinde devreye almayı, kalan istasyonları da proje süresi içinde tamamlamayı ön gördüklerini söyledi.

Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Daire Başkanlığı Yapım İzleme Şube Müdürü Mehmet Onur Kırık da güzergah üzerinde her 250 metrede bir 20-65 metre arası değişen derinliklerde sondaj çalışmasının yapılmasının planlandığı belirtti. Kırık, güzergah yerleri ve istasyon konumlarının belirlendiğini, yapım işine bir an önce başlamak için çalışmalara devam ettiklerini söyledi.

 

AKM-Gar-Kızılay Metrosu Kızılay kesiminde kazı çalışmaları başladı!


Geri Dön