24 / 04 / 2024

Dikkat! Borsa İstanbul’dan yatırımcıyı çok yakından ilgilendiren yeni karar!

Dikkat! Borsa İstanbul’dan yatırımcıyı çok yakından ilgilendiren yeni karar!

Borsa İstanbul, yatırımcıyı birebir ilgilendiren çok önemli bir karar alındığını duyurdu. Peki Borsa İstanbul tarafından alınan ve duyurulan bu kararla yeni dönemde nasıl bir uygulama olacak ve yatırımcı bundan nasıl etkilenecek? İşte detaylar…



Son günlerde yatırımcının pek de yüzünün gülmediği borsada yeni kararlar devreye giriyor. İşte bunlardan biri Borsa İstanbul AŞ yönetimi tarafından açıklandı.

Dikkat! Borsa İstanbul’dan yatırımcıyı çok yakından ilgilendiren yeni karar!

Borsa İstanbul AŞ, bugün yaptığı bir açıklamayla, BIST 100 endeksinin günlük kaybının yüzde 3 veya üzerinde olması halinde açığa satış yapılabilen işlem sıralarında yukarı adım kuralının seans sonuna kadar otomatik olarak uygulanacağını açıkladı.

Yeni düzenlemeyle ilgili Borsa İstanbul’un, BIST 100 endeksine bağlı yukarı adım kuralı getirilmesine yönelik geliştirme hakkında yaptığı açıklama kurumun resmi internet sitesinde yer aldı.

Buna göre, pay piyasasında BIST 100 endeksinin gün içinde önceki gün kapanış değerine oranla yüzde 3 ya da üzerinde düşmesi durumunda açığa satış yapılabilen işlem sıralarında yukarı adım kuralı seans sonuna kadar otomatik uygulanacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön