20 / 04 / 2024

Milyonlarca altın yatırımcılarını ilgilendiriyor! Bankalara kasa ücreti ödemenize gerek kalmadı

Milyonlarca altın yatırımcılarını ilgilendiriyor! Bankalara kasa ücreti ödemenize gerek kalmadı

Altın yatırımcılarını yakından ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Borsa İstanbul bünyesinde hizmet veren Takasbank yeni projesi BİGA ile altın yatırımında yeni bir dönem başlattı. Altın yatırımcıları artık kasa ücreti ödemeden altınlarını saklayacak. Peki BİGA'dan kimler faydalanabilir?



Borsa İstanbul bünyesinde yer alan Takasbank yeni projesiyle altın sektöründe dikkatleri üzerine çekti. BİGA projesiyle birlikte fiziki altınlar dijital altına dönüşebilecek. Altınlar bankalar vasıtasıyla alınabilecek ve ücretsiz transfer edilecek.

ÜCRETSİZ VE LİMİTSİZ TRANSFER İMKANI

BİGA projesi ücretsiz ve limitsiz bir transfer imkanını sunuyor. Altın yatırımcıları birikimlerini, Borsa İstanbul aracılığıyla kasa ücreti ödemeden saklayabilecek.

Takasbank Genel Müdür Yardımcısı Taşkın Öker, BİGA projesiyle ilgili, ''BİGA'nın aslında kendi değeri yok, tamamen bir gram altına karşılık geliyor. Aslında fiziksel altın dijital bir hal almış oluyor bankalarda. BİGA ile beraber altını karşılıklı transfer etme imkanına sahip olacaklar'' ifadelerini kullandı.

Dijital altınlar değer transferi veya saklama için kullanılıyor.

Fiziksel altın karşılığı ise Borsa İstanbul kasalarında saklanıyor. Kasa ücreti verilmiyor. Sistemden, isteyen tüm vatandaşlar faydalanabiliyor.

 Milyonlarca altın yatırımcılarını ilgilendiriyor! Bankalara kasa ücreti ödemenize gerek kalmadı

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön