24 / 04 / 2024

Altında yatırımcıları endişelendiren gelişme

Altında yatırımcıları endişelendiren gelişme

Altın yatırımcılarının ilgi odağında bugün Fed Başkanı Jerome Powell'ın yapacağı konuşmada olacak. Powell'ın yüksek enflasyon ve resesyona karşı ABD Merkez Bankası'nın nasıl bir yol izleyeceğine dair açıklama yapması beklentiler arasında.



Geçtiğimiz hafta Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası’nın (Fed) faiz artırmasıyla baskı altında kalan altın piyasasında bu hafta ekonomistlerin resesyona girebileceği ihtimali fiyatlanıyor. Diğer taraftan bugün altın yatırımcısının gözü kulağı kritik gelişmede olacak.

İşte tüm gelişmeler...

Altın fiyatlarında bu hafta itibarıyla da düşüş yaşanıyor. 

Dünya Enflasyonla Mücadele Ediyor

Özellikle son süreçte global çapta artan enerji maliyetleri ve gıda fiyatları enflasyonu artırırken, pandemi ile birlikte başlayan tedarik zincirinde bozulma, Rusya ile Ukrayna arasında sürmekte olan savaş emtia fiyatlarının yükselmesine sebep oluyor.

Altında yatırımcıları endişelendiren gelişme

Buğday, arpa gibi emtiaların fiyatlarındaki artış ve dünyanın tahıl ambarı olan Ukrayna’daki savaş ülkelerin gıdaya erişimini engellerken bu durum da enflasyonu yükseltiyor. Küresel çapta artan enflasyonist eğilime karşı merkez bankalarının parasal sıkılaşmaya gittiği de görüldü. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön