27 / 04 / 2024

Dikkat! Temmuz'da Asgari ücrete 850 lira zam gelebilir!

Dikkat! Temmuz'da Asgari ücrete 850 lira zam gelebilir!

Cahit Özkan'ın "Asgari ücrete yılda iki zam konusu aklımızda var." söylemi üzerine Temmuz ayında asgari ücrete 850 lira zam yapılacak iddiası ortaya atıldı! İşte tüm detaylar...



Asgari ücrete 850 lira zam gelebilir. Türkiye Büyük Millet Meclisi Ak Parti Grup Başkan vekili Cahit Özkan'ın "Asgari ücrete yılda iki zam konusu aklımızda var." söylemi ile zam ihtimali iyice arttı. Uzmanlar, eğer asgari ücrete zam gelirse, 2022 senesinin ilk 6 aylık enflasyon oranının baz alınabileceğini söylerken, Temmuz ayında asgari ücrete 850 Türk Lirası zam yapılabileceği ihtimali konuşuluyor.

Dikkat! Temmuz da Asgari ücrete 850 lira zam gelebilir!

Mynet'te yer alan habere göre, asgari ücrete Temmuz ayında yeni bir zam uygulanması planlanıyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi Ak Parti Grup Başkan vekili Cahit Özkan'ın "Asgari ücrete yılda iki zam konusu aklımızda var. Mevzuatı değiştirerek bunu yaparız. Vatandaşı enflasyona ezdirmeyeceğiz" söylemi asgari ücrete zam yapılması ihtimalini arttırdı. Ayrıca 850 Türk Lirası zam yapılabileceği düşünülüyor.

Son zamanlarda pandemi ve üzerine bir de Rusya ve Ukrayna krizi çıkınca zamlar peş peşe geldi. Vatandaşlar ise zamlar karşısında ne yapacağını şaşırdı. Asgari ücret, yükselen fiyatlar karşısında gittikçe azalmaya başladı.

Dikkat! Temmuz da Asgari ücrete 850 lira zam gelebilir!

Bu sene Türkiye'de de enflasyonun yüzde 40'ın üstüne çıkması bekleniyor. Bu yüzden Asgari ücrete zam yapılması ihtimali arttı. Bunun üzerine Türkiye Büyük Millet Meclisi Ak Parti Grup Başkan vekili Cahit Özkan şunları kaydetti:

"Asgari ücrete yılda iki defa zam getirilmesi konusunu Cumhurbaşkanımız zaten ifade etmişti. Bu yapılabilir. Şu anki mevzuat gereği yılda bir defa yapılıyor ancak bunu değiştirmek mümkün. Aklımızda var. Zamanı geldiğinde, bir yıl geçmesi beklenmeksizin zam yaparız. Vatandaşı enflasyona ezdirmeyeceğiz. Maliyet artışı mı var? O zaman vatandaşımızın gelirinde de artışı sağlayacak tedbir ve kararları alacağız"

Cahit Özkan'ın sözleri üzerine uzmanlar, asgari ücrete zam yapılması durumunda, 2022 senesinin ilk 6 aylık enflasyon oranının baz alınabileceğini söylüyor. Uzmanlar, bahsi geçen zammın şimdiye göre yüzde 20'lik bir orana denk gelebilir. Bu yüzden de asgari ücrete Temmuz ayından itibaren geçerli olmak üzere ortalama 850 Türk Lirası ara zam uygulanabileceği söyleniyor.
 

Asgari ücrete ikinci zam mı yapılacak? Asgari ücrete 850 TL zam gelir mi? 

Asgari ücrete zam talebi Cumhurbaşkanlığı'ndan!

Asgari ücrete ikinci zam mı geliyor? Milyonları heyecanlandıran açıklama!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön