19 / 04 / 2024

Hükümetten asgari ücrete Temmuz zammı açıklaması! Maaşlarda yüzde kaç artış olacak?

Hükümetten asgari ücrete Temmuz zammı açıklaması! Maaşlarda yüzde kaç artış olacak?

Yılbaşında asgari ücrete yapılan yüzde 50'lik zam sonrası maaşlar 4 bin 253 liraya çıkmıştı. 2022 yılının ilk dört ayında enflasyon yüzde 70'e dayandı. Asgari ücrete ara zam formülü hükümetin gündemine geldi. Temmuz'da asgari ücrete zam yapılıp yapılmayacağı merak konusu oldu.



Asgari ücretle geçinen bir ortalama vatandaşın aylık masrafı hesaplandı. Ailenin ev kirasına zam geldiği ve kira bedelinin bin 700 liraya yükseldiği göz önünde tutularak hesap yapıldı. Ailenin aidat için 100 lira, su faturası 124 lira, elektrik faturası için 260 lira, internet faturası için 100 lira, doğal gaz için 350 lira, telefon faturaları için 140 lira, çocuğun harçlığı için 200 lira, ulaşım için 300 lira, ekmek için de 180 lira ayırdığı öngörüldü. Bu giderlerin toplam tutarı 3 bin 453 lira olarak hesaplandı. Geriye kalan 800 lira ile ise market alışverişine ayırıldı. Bu hesapla asgari ücretle geçinen bir ailenin ay sonunu borçsuz getirebilmesi mümkün olmuyor.

Türkiye'de asgari ücrete tabi çalışan milyonlarca insan hükümetin Temmuz ayında yapacağını açıkladığı asgari ücrete ara zam çalışmasının detaylarını bekliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, düzenlemelerin Temmuz ayında kamuoyuyla paylaşıacağını açıklamıştı.

Hükümetten "asgari ücrete Temmuz zammı olacak mı?" sorusuna cevap geldi.

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön