25 / 04 / 2024

İş dünyasına asgari ücrete 'enflasyon' zammı çağrısı: Yeni rakam açıklandı

İş dünyasına asgari ücrete 'enflasyon' zammı çağrısı: Yeni rakam açıklandı

Asgari ücrete Temmuz zammı konusunda çalışmalar devam ederken maaşların kaç liraya yükseltileceği merak ediliyor. İş dünyasından asgari ücretliler için “artırma” çağrısı geldi. İşte sıcak gelişmenin detayları…



Asgari ücrete ek zam konusunda hükümetin alternatif formül arayışları devam ediyor.

Gündeme gelen yeni formül, 750 liraya yakın SGK priminin devlet tarafından karşılanmasıyla paranın 450 liralık kısmının asgari ücrete dahil edilmesi planlanıyor.

Bu rakam mevcut asgari ücrete eklenerek maaşların 5 bin liraya çıkarılması hedefleniyor.

Öte yandan iş dünyasından da asgari ücrete ek zam yapılması yönünde işverenlere çağrı yapıldı.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, Haziran ayı Meclis toplantısında işveren üyelerine “asgari ücrete ek zam” çağrısı yaptı.

Avdagiç, gayrisafi katma değerden asgari ücretlilerin aldığı payın yüzde 31,5'e indiğine dikkat çekti ve ‘Birlikte ürettiğimiz mesai arkadaşlarımızı enflasyona ezdirmemeliyiz’ açıklaması yaptı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön