25 / 04 / 2024

Asgari ücrete Temmuz zammı kriteri belli oldu! Hükümetin formülü milyonları ilgilendiriyor

Asgari ücrete Temmuz zammı kriteri belli oldu! Hükümetin formülü milyonları ilgilendiriyor

Emekli bayram ikramiyelerine zam yapılmayacağını açıklayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücrete Temmuz zammı kriteriyle ilgili bilgiyi kamuoyuyla paylaştı.



Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 'Asgari ücrette enflasyona uygun güncelleme gündemde yok. Popülist taleplere kaymamamız lazım, biz gerçekçiyiz.' açıklaması yaptı. Temmuz ayında asgari ücrete ikinci zam bekleyen milyonlarca çalışan Bakan Bilgin'in söylemlerinden zam olmayacak endişesine kapıldı. Asgari ücrette her ne kadar zam olmasa da Temmuz ayındaki enflasyon farkı adı altında maaşlara güncelleme gelebilir. Ekonomistler asgari ücretin mevcut haliyle 7. aya kadar geçim için yeterli olmasının mümkün olmadığının altını çiziyor.

Asgari ücrete Temmuz zammı kriteri belli oldu! Hükümetin formülü milyonları ilgilendiriyor

Bakan Bilgin, "asgari ücrette temmuz zammı tartışmaları"yla ilgili hiperenflasyon kriterine dikkat çekti. Asgari ücrete yapılacak ikinci bir zammın ülkede hiperenflasyonu tetikleyebileceğine vurgu yaptı. 'Asgari ücrete ikinci zammı tartışmak başka bir şey zammı yapmak başka bir şey' diyen Bilgin sözlerini şöyle sürdürdü:

Şu anda böyle bir şey gündemimizde yok. Asgari ücret tartışması bunu üç ay sonra tartışırsanız, üç ay sonra tartışırsanız, daha sonra bir ay sonra tartışırsınız. Hiper enflasyon tehlikesi böyle bir şeydir. Böyle yanlış adımların sonucu olarak ortaya çıkar. Türkiye, çok şükür şu anda her şeyi kontrol altında yürütüyor.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön