20 / 04 / 2024

Asgari ücrete ek zammın belli olmasından sonra artacak maaşlar ne zaman hesaba yatacak?

Asgari ücrete ek zammın belli olmasından sonra artacak maaşlar ne zaman hesaba yatacak?

Asgari ücrete Temmuz ayında enflasyon farkı yansıtılmış bir şekilde yapılacak artış miktarını AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, televizyonda katıldığı canlı yayında açıkladı. Herkesin merak ettiği oran belli olduktan sonra maaşların hesaba ne zaman yatacağı merak konusu oldu.



AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş, canlı yayında asgari ücrete ek zam ve emekli maaşlarına artış konularıyla ilgili hükümetin atacağı adımları açıkladı. 'Memur emeklileri dahil olmak üzere enflasyon farkını üstüne koyarak yüzde 40 civarında bir artışın, biraz eksik, biraz fazla olabilir. Bunlar çalışılıyor' diyen Numan Kurtulmuş'un açıklaması sonrası asgari ücrete ortalama 1500 lirayla 1700 lira arasında zam geleceği hesaplandı. Eğer Kurtulmuş'un verdiği yüzde 40 oranında asgari ücrete zam yapılırsa 4 bin 253 liralık asgari ücret 1701 liralık artışla 5 bin 954 liraya yükselecek. En düşük emeki maaşı da 2 bin 500 liradan 3 bin 500 liraya çıkacak.

Asgari ücrete yapılacak ek zamma Haziran ayı enflasyon rakamları da eklenecek. Haziran enflasyonu ise 4 Temmuz Pazartesi saat 10:00'da açıklanacak. 

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön