19 / 04 / 2024

Enflasyon rakamlarından sonra emekli maaşlarına ek zam ve sosyal yardım seçeneği

Enflasyon rakamlarından sonra emekli maaşlarına ek zam ve sosyal yardım seçeneği

Enflasyon rakamlarının açıklanmasından sonra emekli maaşları da enflasyonun çok altında kaldı. İşçiler ve çalışanlar asgari ücrete Temmuz'da ikinci bir zam bekliyor. Olası zamla asgari ücretin 850-950 civarında artması ve 5 bin 100 lira civarına çıkması öngörülüyor.



Emekli maaşı iş hayatında geçirilen süre, bu sürede ödenen prim miktarı gibi pek çok spesifik kritere göre hesaplanıyor. 4A emeklisi vatandaşların emekli maaşlarını hesaplamak isterken yapması gereken tek işlem “uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap/” adresine giderek “TC Kimlik Numarası, SSK Sicil Numarası, Baba Adı, Nüfus İl ve Doğum Tarihi” gibi bilgiler ile sorgusunu tamamlamak. Milyonlarca SSK ve Bağ-Kur emeklisi için kritik olan enflasyon oranı açıklandı. SSK ve Bağ-Kur emeklileri 2022 yılının ilk 6 ayı için yüzde 23,65 oranında zam almıştı. En düşük emekli maaşı bin 500 lira yerine 2 bin 500 lira olmuştu.

"ENFLASYON FARKI MAAŞLARA YANSITILSIN"

Enflasyon rakamlarının açıklanmasından sonra emekliler Temmuz gelmeden maaşlara ek zam ve sosyal yardım desteği istiyor. Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık, "Kamu çalışanları ve emekliler için temmuz ayını beklemeden, enflasyon farkı ücret, maaş ve aylıklara yansıtılmalıdır. Milyonlarca çalışanın aldığı asgari ücret aynı zamanda ücretler genel seviyesi için bir göstergedir. Bu nedenle aralık ayı beklenmeden yeniden belirlenmelidir" dedi. 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön