28 / 03 / 2024

Enflasyon rakamlarından sonra emekli maaşlarına ek zam ve sosyal yardım seçeneği

Enflasyon rakamlarından sonra emekli maaşlarına ek zam ve sosyal yardım seçeneği

Enflasyon rakamlarının açıklanmasından sonra emekli maaşları da enflasyonun çok altında kaldı. İşçiler ve çalışanlar asgari ücrete Temmuz'da ikinci bir zam bekliyor. Olası zamla asgari ücretin 850-950 civarında artması ve 5 bin 100 lira civarına çıkması öngörülüyor.



EMEKLİYE ZAM VE SOSYAL YARDIM TALEBİ

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkan Kazım Ergün, emeklilerin alım gücünün düştüğünü belirterek, emeklilere sosyal yardım yapılması talebinde bulundu.

Ergün, yazılı açıklamasında, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından mart ayında Tüketici Fiyat Endeksinin (TÜFE) yüzde 5,46 olarak açıklandığını anımsattı.

Açıklanan enflasyon ile çarşının ve pazarının enflasyonun farklı olduğuna dikkat çeken Ergün, şunları kaydetti:

Gıda ve konutun zorunlu harcamalardaki payı yüzde 60'ı geçmesine rağmen bu, TÜİK sepetinde 39 düzeyinde. Gıda ve konutun ağırlıklarının düşürülmesi TÜFE artışlarını da aşağıya çeken bir etki yapmaktadır. Ekmek, çay, şeker, bulgur, pirinç, yumurta, baklagiller ve sebzeye erişim, emekliler için lüks olmaya başladı. Emeklilere ödenen aylıklar yetersiz kaldığından, emekli pazara gidemiyor. Emekli aylıklarına sosyal yardım yapılmaması, en önemli eksiklik olarak görülmeli ve 2000 öncesi dönemde olduğu gibi, emeklilerimize sosyal yardım yapılmalıdır. Alım gücünün düşen emeklilerimiz ek zam bekliyor.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön