26 / 04 / 2024

Hükümetin asgari ücret ve emekli maaşlarına yapacağı zam miktarı açıklandı! İşte zamlı maaş miktarı

Hükümetin asgari ücret ve emekli maaşlarına yapacağı zam miktarı açıklandı! İşte zamlı maaş miktarı

Hükümetin Temmuz ayında asgari ücrete yapacağı ek zam ve emekli maaşlarına yapacağı artış miktarının kaç olacağı belli oldu. AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, maaşlara gelecek zam miktarını canlı yayında açıkladı. İşte detaylar...



Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre Ocak 2021'den Mayıs 2022'ye kadar enflasyon yüzde 84,58 artış gösterdi. Enflasyonun arttığı bu ortamda asgari ücrete ek zam miktarı ve emekli maaşlarına yapılacak zamlarla ilgili dikkat çeken açıklamaların sonuncusu AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş'tan geldi. Kurtulmuş, yılbaşında yüzde 50 zamlanarak 4 bin 253 liraya çıkarılan asgari ücrete yapılacak zam oranının yüzde 40 olacağını söyledi.

Kurtulmuş Habertürk TV'de katıldığı canlı yayında asgari ücrete ek zam ve emekli maaşlarına artış oranlarıyla ilgili şunları söyledi:

Temmuz ayında işçi emeklilerimizin de dahil olmak üzere yüzde 40'lara yakın bir artış gerçekleştirilecek. Aynı şekilde asgari ücrete de bir zam gerçekleştirilecek. Enflasyonun orta vadede düşürülmesi için atılacak adımlar var. Acil olan şu anda vatandaşımızın ciddi alım gücü problemiyle karşı karşıya kaldığını görüyoruz. Bunun için alım gücünün desteklenmesini temin edilmesi lazım. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön