20 / 04 / 2024

Asgari ücret ve emekli maaşlarına Temmuz'da ara zamla ilgili sürpriz açıklama! Miktarı hesaplayıp artışı duyurdu

Asgari ücret ve emekli maaşlarına Temmuz'da ara zamla ilgili sürpriz açıklama! Miktarı hesaplayıp artışı duyurdu

Asgari ücrete ve emekli maaşlarına Temmuz ayında yapılacağı ifade edilen ara zamlarla ilgili geri sayım süreci devam ediyor. 4 Temmuz'da açıklanacak Haziran ayı enflasyon oranlarıyla birlikte maaşlara artışın nasıl yapılacağı belli olacak.



Asgari ücret ve emekli maaşlarına Temmuz'da yapılacak zamlarla ilgili çalışmalar devam ediyor. Hükümet enflasyon farkıyla birlikte asgari ücret artışı ve emekli maaşlarında iyileştirmeyi nasıl yapacağını ve gerekli kaynağı nereden temin edeceğini hesaplıyor.

Asgari ücrete zam beklentisi kamuoyunda iyice belirginleşmeye başladı. Hükümetin asgari ücrete yapacağını ifade ettiği zamlar beklenmeden özel sektörde bazı firmalar çalışanların enflasyon altında ezilmemesi için birbiri ardına ücretleri artırdıklarını açıkladı.

Asgari ücret ve emekli maaşlarına Temmuz da ara zamla ilgili sürpriz açıklama! Miktarı hesaplayıp artışı duyurdu

Çalışma sistemindeki barışı etkilemeden hem işverenlerin onaylayacağı hem de işçilerin rahat bir nefes alacağı asgari ücret zamlarına yönelik kamuoyundan da farklı talepler geliyor. Son olarak Öz Ağaç-İş Sendikası Genel Başkanı Tuncay Dolu, asgari ücretin temmuzda en az yüzde 50 oranında artırılması talebinde bulundu. 

"ASGARİ ÜCRETE YÜZDE 50 ZAM TALEBİ KABUL EDİLSE MAAŞ 6 BİN 379 LİRA OLACAK"

Sendikanın talebi kabul görecek olsa maaşlara 2 bin 126 lira 50 kuruş zam yapılması gerekecek bu miktar mevcut rakama eklenince asgari ücretin 6 bin 379 liraya yükselmesi demek.

Öte yandan kamuoyunu beklentiye sokan bir son dakika açıklaması TRT'den geldi. 

Canlı yayına çıkan Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Görevlisi Tarkan Zengin, asgari ücrete Haziran ayı enflasyon farkı hesaba katılmadan yüzde 35.64’lük zammın cepte olduğunu açıkladı. Bu hesaba göre asgari ücretin Haziran ayı farkı eklenmeden 5 bin 741 lira civarında olması gerekecek.

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön