26 / 04 / 2024

Asgari ücret ve emekli maaşlarına Temmuz'da ara zamla ilgili sürpriz açıklama! Miktarı hesaplayıp artışı duyurdu

Asgari ücret ve emekli maaşlarına Temmuz'da ara zamla ilgili sürpriz açıklama! Miktarı hesaplayıp artışı duyurdu

Asgari ücrete ve emekli maaşlarına Temmuz ayında yapılacağı ifade edilen ara zamlarla ilgili geri sayım süreci devam ediyor. 4 Temmuz'da açıklanacak Haziran ayı enflasyon oranlarıyla birlikte maaşlara artışın nasıl yapılacağı belli olacak.



"YÜZDE 35,64'LÜK ARTIŞ CEPTE"

TRT'de asgari ücrete ek zam ve memur maaşlarına taban fiyat çalışmasıyla ilgili bilgi veren Tarkan Zengin, yüzde 35,64'lük orana Merkez Bankası'nın yüzde 3,7'lik aylık enflasyon beklentisi eklendiğinde oranın yüzde 40 olacağını iddia etti. Zengin'in dile getirdiği yüzde 40 zam hesabı yapıldığında 1701 liralık bir artış asgari ücrete eklenecek demek oluyor bu da asgari ücretin net 5 bin 954 liraya yükselmesi anlamına geliyor.

Asgari ücret ve emekli maaşlarına Temmuz da ara zamla ilgili sürpriz açıklama! Miktarı hesaplayıp artışı duyurdu

Zengin asgari ücretle ilgili hesaplama ve iddialarını art arda açıkladıktan sonra emekli memur maaşlarının da 2500 liradan 3500 ya da 4000 bin liraya çıkarılmasının gündemde olduğunu ifade etti.

Tarkan Zengin ayrıca söz konusu artışlardan kamuda işçi statüsünde çalışan insanların da aynı oranda olmasa da maaşlarında bir artışın söz konusu olacağını ifade etti.

Asgari ücrete zam yapılabilmesi için devletin işverenden vergi ve SGK pirm ödemeleri adı altında aldığı ücretlerden en az yüzde 10'luk bir indirime gitmesi gerektiği dile getiriliyor.

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön