27 / 04 / 2024

2023 yılının asgari ücretini ve emekli maaşını duyurdu! Milyonlarca insanı ilgilendiriyor

2023 yılının asgari ücretini ve emekli maaşını duyurdu! Milyonlarca insanı ilgilendiriyor

Milyonlarca asgari ücretlinin ve emeklinin gözü kulağı aralık ayında gelecek olan haberde. SGK Uzmanı Özgür Erdursun, asgari ücret ve emekli maaşları ile ilgili çarpıcı tahminini paylaştı. İşte detaylar…



Geçtiğimiz sene 4. 253 Türk Lirası olan asgari ücrete temmuz ayında % 30 zam yapılırken asgari ücretin net rakamı 5. 500 lira olarak kayıtlara geçti. Asgari ücret ile birlikte de diğer kalemlere tek tek zamlar meydana geldi. Hiç kuşkusuz ki asgari ücret dışında en çok merak edilen konular bir tanesi ise emekli maaşlarına yapılması planlanan zam oldu.

Asgari ücret ile beraber zam gelen emekli maaşlarında yeni bir durum daha meydana geldi. Emekli ve çalışan vatandaşların gözü kulağı 1 Ocak 2023 günü zam alacak olan asgari ücret ve emekli maaşlarında.

Durum böyle olunca da ünlü ekonomist ve uzmanlar ise senenin başı hakkındaki detayları tek tek duyuruyorlar.

Konu ile ilgili olarak da bir açıklama da SGK Uzmanı olan Özgür Erdursun’dan geldi. Erdursun, resmi sosyal medya hesabı Twitter’dan konu ile ilgili olarak şu cümleleri kullandı:

“1 Ocak 2023’te; asgari ücret 7. 500 TL, En düşük emekli aylığı 5. 000 TL olur diye tahmin ediyorum…”

 2023 yılının asgari ücretini ve emekli maaşını duyurdu! Milyonlarca insanı ilgilendiriyor


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön