26 / 04 / 2024

2023 yılının asgari ücretini ve emekli maaşını açıkladı! İlk o duyurdu

2023 yılının asgari ücretini ve emekli maaşını açıkladı! İlk o duyurdu

Milyonlarca insanın göz kulağı önümüzdeki ocak ayında ne kadar zam geleceği belli olacak olan emekli maaşı ve asgari ücrette. SGK Uzmanı Özgür Erdursun, asgari ücret ve emekli maaşları ile ilgili önemli bir paylaşımda bulundu. İşte detaylar…



Geçtiğimiz yıl 4. 253 lira olan asgari ücrete temmuz ayında yüzde 30 zam gelirken asgari ücretin net rakamı 5. 500 lira oldu. Asgari ücret ile beraber de diğer kalemlere tek tek zamlarını aldı. Hiç kuşkusuz ki asgari ücret haricinde en çok merak edilen konular bir tanesi ise emekli maaşlarına gelecek olan zam oldu.

Asgari ücret ile birlikte zam alan emekli maaşlarında yeni bir durum daha yaşandı. Emeklilerin ve çalışanların gözü kulağı 1 Ocak 2023’te zam alacak olan asgari ücret ve emekli maaşlarında.

Hal böyle olunca da ünlü ekonomist ve uzmanlar ise yılın başı hakkındaki detaylarıı tek tek açıklamaktalar.

Bir açıklama da SGK Uzmanı olan Özgür Erdursun’dan yaptı. Erdursun, resmi sosyal medya hesabından konu ile ilgili olarak şu ifadeleri kullandı:

“1 Ocak 2023’te; asgari ücret 7.500 lira, En düşük emekli aylığı 5.000 lira olur diye tahmin ediyorum…”

Anadolu Ajansı Finans'ın alanında ünlü ekonomistler ile gerçekleştirmiş olduğu anket sonucunun sene sonu enflasyon beklentisi % 72.35 olarak kayıtlara geçti. Eğer yılın sonunda bu rakam doğru çıkar ise emeklilerin maaş tablosu aşağıdaki gibi olacak.

2023 yılının asgari ücretini ve emekli maaşını açıkladı! İlk o duyurdu


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön