16 / 04 / 2024

Almanya'da asgari ücrete yüzde 22 zam geldi! Zam sonrası 40 saat çalışan işçi ayda 37 bin 800 lira kazanacak

Almanya'da asgari ücrete yüzde 22 zam geldi! Zam sonrası 40 saat çalışan işçi ayda 37 bin 800 lira kazanacak

Türkiye'de asgari ücrete Temmuz'da kaç lira zam geleceği tartışmaları sürerken Avrupa Birliği'nin en güçlü ekonomilerinden birine sahip Almanya'da Temmuz ayında asgari ücrete ne kadar zam geleceği belli oldu. Bir işçi ayda 37 bin 800 lira kazanacak! İşte detaylar..



Türkiye'de asgari ücret 4 bin 253 lira. Rakamı euro cinsine çevirince bir işçi ayda 236,27 euro kazanıyor. Almanya'da asgari ücret ise şu anda 1700 euro. Bu rakamı Türk lirasına çevirince rakam 30 bin 600 liraya denk geliyor. Alman hükümeti SPD, asgari ücrete Temmuz'da yapılacak zammı açıkladı. Buna göre ülkede 40 saat çalışan bir işçi ayda 1700 euro kazanıyor. Almanya'da yaklaşık 2 milyon kişi asgari ücrete tabi çalışıyor. 

Alman hükümeti 1 Temmuz'dan itibaren asgari ücrete yüzde 22 zam yapılacağını açıkladı. 

Hükümetin asgari ücretin saatini 12 euroya yükselten yasa tasarısı Federal Meclis'ten geçti.

Almanya da asgari ücrete yüzde 22 zam geldi! Zam sonrası 40 saat çalışan işçi ayda 37 bin 800 lira kazanacak

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön