19 / 04 / 2024

Asgari ücrete yüzde 80 zam! Bu iddia kulislere bomba gibi düştü!

Asgari ücrete yüzde 80 zam! Bu iddia kulislere bomba gibi düştü!

Dünya gazetesi yazarı Şeref Oğuz, asgari ücrete yüzde 80 oranında zam gelebileceğini söyledi.



Dünya gazetesi'nden Şeref Oğuz bugün kaleme aldığı köşe yazısının “Asgari ücrete en az yüzde 80 zam gelecek” başlıklı bölümünde şu ifadeleri kullandı:

“Seçim ekonomisi zamanında asgari ücrete yüzde 80 ve üzeri oranda zam gelmesi sürpriz değil. Zira hükümetin önünde bir sandık mevcut ve ücretlerdeki erozyonun toplumda yarattığı olumsuzluklar malum… Bu ölçüt, sadece asgari ücret için değil, tabanfiyat, katsayı, kamu işçileri toplu sözleşme zammı, emekli maaşları, öğrenci kredileri ve benzeri tüm sosyal alanlarda geçerli olabilecek. Hal böyle iken üretim yaya kalacak fakat para yağmuru sebebiyle enflasyon vites büyütecek. Kısaca asgari ücretten girecek ve enflasyondan çıkacağız seçim ekonomisinde… Sonuç mu; elbette seçimin ardından zam fırtınası…”

TÜRK - İŞ DE İŞARAT ETTİ

Asgari ücrete yüzde 80 zam! Bu iddia kulislere bomba gibi düştü!

Öte yandan Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) de benzer bir asgari ücreti işaret etti. Açıklamada "Ankara’da asgari ücret alan bekâr bir çalışanın, aylık yaşama maliyetini karşılayabilmesi için 3970 TL daha bulması gerekiyor." ifadeleri kullanıldı.

Türk -İş, Ankara'da dört kişilik bir ailenin yapması gereken gıda harcamasının eylülde bir önceki aya göre yüzde 5,75 arttığını; açlık sınırının ise 7.245 TL'ye yükseldiğini açıkladı.

Böylece açlık sınırı, mevcut asgari ücretin 1.745 TL üzerinde gerçekleşti. Açlık sınırı ile asgari ücret arasındaki fark geçen ay 1.390 TL civarındaydı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön