26 / 04 / 2024

Dikkat! Vergi yapılandırması ve ödeme süresi uzatıldı!

Dikkat! Vergi yapılandırması ve ödeme süresi uzatıldı!

7326 sayılı vergi yapılandırma kanununa ilişkin süre uzatımı gerçekleştirildi. Resmi Gazete'de yayınlanan karara göre başvuru ve ödeme süresi 1 ay uzatıldı.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayınlanan karara göre, 7326 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması Hakkında Kanun'da başvuru tarihi ve ilk ödeme tarihi 1 ay ertelendi. Vergi yapılandırması genişletildi. Buna göre 31 Ağustos 2021'de sona erecek başvuru ve ödemeye ilişkin karar 1 ay uzatıldı.

Sputniknews'de yer alan haberew göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 7326 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması Hakkında Kanun'da süre uzatımı kararı aldı. 30 Nisan 2021 ve öncesi vergi, SGK prim borcu, matrah artırımı, GSS, işsizlik sigortası primi, idari para cezası yeniden yapılandırma süresi uzatıldı.

Dikkat! Vergi yapılandırması ve ödeme süresi uzatıldı!

İlk taksit 31 Ekim'de ödenecek

Borçların yeniden yapılandırılmasının ardından ilk taksit ödeme süresi 30 Eylül 2021'den 31 Ekim 2021'e uzatıldı.

Dikkat! Vergi yapılandırması ve ödeme süresi uzatıldı!

3.5 milyon kişi yararlandı.

Vergi ve diğer bazı borçların yapılandırılmasına ilişkin düzenlemeleri içeren 7326 sayılı Kanun kapsamındaki fırsatlardan yararlanmak için 3.5 milyon mükellef başvuruda bulunurken, 69 milyar 125 milyon 497 bin 413 lira alacak yapılandırıldı.

Vergi cezaları ve pişmanlık zammında flaş gelişme! Siliniyor mu?

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön