19 / 04 / 2024

Dikmen Vadisi Köprüsü'nde sona yaklaşıldı!

Dikmen Vadisi Köprüsü'nde sona yaklaşıldı!

Ankara’da Dikmen Vadisi’nde yapımı devam eden çelik köprü, Dikmen Sinan Caddesi’nden karşıda Alexander Dupçek Caddesi, Cezayir Caddesi kanalı ile Turan Güneş Bulvarı’na karşılıklı geçiş imkanı verecek...




Ankara’da Dikmen Vadisi’nde yapılan çelik köprüde sona yaklaşıldı. Dikmen ile Çankaya’yı birbirine bağlayacak olan köprü, 4 şeritli olacak.

 

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli kentsel dönüşüm projelerinden biri olan Dikmen Vadisi’nde yapımı sürdürülen çelik köprüyle Çankaya ile Dikmen birleşecek. Yapımı devam eden çelik köprü, Dikmen Sinan Caddesi’nden karşıda Alexander Dupçek Caddesi, Cezayir Caddesi kanalı ile Turan Güneş Bulvarı’na karşılıklı geçiş imkanı verecek.


Dikmen Vadisi 3. Etabın bitimi noktasında 4. Etabın başlangıcında yapımı devam eden çelik köprünün tamamlanmasıyla vadiye ayrı bir estetik görünüm de katılmış olacak.

 

Kemer şeklindeki çelik köprüler

 

Dikmen Vadisi’nde kemer şeklinde yapılan çelik köprünün 176 metre uzunluğunda olduğunu belirten Fen İşleri Daire Başkanı Vedat Üçpınar, köprünün devamında vadinin coğrafi yapısından dolayı 44 metre uzunluğunda küçük bir köprü daha yapıldığını, köprülerin 20 metre genişliğinde, 2 gidiş ve 2 geliş toplam 4 şeritli olacağını söyledi.

 

Büyük köprünün üç açıklıklı, küçük köprünün ise tek açıklıklı olduğunu anlatan Üçpınar, “Büyük köprüde temel betonarme ve çelik imalatı tamamlandı. Köprü tabliye betonu dökümüne hazır hale getirildi. Küçük köprüde ise temel betonarme ve çelik imalatı tamamlanırken, tabliye betonu dökülerek asfalt serimine hazır duruma getirildi. Bağlantı yolları ile Turan Güneş Bulvarı’na bağlantı yollarında asfalt serim çalışmaları devam ediyor” dedi.

 

Bağlantı yollarının da 2 gidiş 2 geliş toplam 4 şerit olacağını belirten Vedat Üçpınar, çelik köprülerde yaya kaldırımı, bisiklet yolları ile büyük köprüde iki adet asansör yapılacağını anlattı.

 

 

Toki Haber


Geri Dön