25 / 04 / 2024

Diler Holding Kıbrıs'ta otel açacak!

 Diler Holding Kıbrıs'ta otel açacak!

Diler Holding üçüncü otelini Kıbrıs'ta açmak için harekete geçti. Proje çalışmaları başlayan üçüncü otelin en uygun zamanda hizmete girmesi bekleniyor.



Diler Holding bünyesindeki Cornelia Otelleri Grubu yatırımlar açısından hareketli bir döneme girdi, ilk otelini 2002'de Antalya Belek'te Cornelia De Luxe Resort markasıyla ikinci otelini ise 2008 yılında yine Belek'te Cornelia Diamond Golf Resort Spa markasıyla hizmete açan grup, yeni yatırımlarla sektörde büyümeyi planlıyor.


Bu nedenle üçüncü otelini Kıbrıs'ta açmak için harekete geçti. Proje çalışmaları başlayan üçüncü otelin en uygun zamanda hizmete girmesinin hedeflendiğini belirten Cornelia Diamond Golf Resort Genel Müdürü Zafer Alkaya, "Kıbrıs yatırımının ardından Bodrum ve İstanbul'da da yeni otel yatırım hedeflerimiz var, Şirketimiz daima doğru zaman, doğru yatırım ilkesi ile hareket ediyor diyor,


Turizm sektörü özellikle Antalya bölgesinde Rusya krizinden kaynaklı bir daralma yaşıyor. Bu daralma karşısında markalar güçlerini korumak için hem pazar hem ürün ve hizmet çeşitlemesine gidiyor. Cornelia Diamond da bu stratejiyi benimseyenlerden,,, Geçtiğimiz yıl Azure Vilları'nı hizmete sunduklarını söyleyen Alkaya, ayrıca, golf turizmi ve futbol başta olmak üzere spor ve kongre turizmi alanlarında yeni pazarlar için de çalışmalara devam ettiklerini ifade ediyor. "Cornelia Otelleri olarak dünyanın dört bir yanından misafir ağırlıyoruz. Yeni pazarlar keşfetmeye çalışıyoruz. Özellikle Çin, Japonya, Kuzey Kore, Singapur gibi Uzakdoğulu turistleri öncelikle golf turizmi kapsamında Belek'e çekmek için çalışmalar yapıyor, Bakanlığın bu konudaki çalışmalarına Cornelia olarak destek veriyoruz. Avrupa pazarında büyüme kaydettik. Futbol ve golfte ciddi bir ivme yakaladığımıza inanıyoruz. Kongre turizminde ise uluslararası toplantı gruplarının niteliğinde geçtiğimiz yıllara oranla çok daha iyi bir noktadayız" diye konuşuyor.



YÜZDE 85 DOLULUK

Pazarın en az yüzde 10 daralmayı beklediği bir yılda Cornelia Otelleri yüzde 80-85 doluluk oranıyla yılı kapatmayı planlıyor. Alkaya, bu durumda misafir ağırsadıkları ülke sayısındaki artışın etkili olduğunu açıklıyor, "2015 sonu için 54 ülkede tanıtım faaliyetleri yürüten Cornelia Otelleri, bu yıl ağırladığı ülke sayısını 45'e çıkardı. Bu yaz Avrupa'da artış kaydettik, Rusya'da kaybımızı minimuma çektik, Fransa, Brezilya, Norveç, Avusturya, Finlandiya, İsviçre, Hindistan gibi pazarlarda da başarılı geri dönüşler almaya başladık. Antalya ve Belek bölgesinde bu sezon özellikle iran'lı turist sayısında bir yükseliş görülürken biz de bu ülkede payımızı artırma yönünde adımlar attık" diyor.



Capital 


Geri Dön