24 / 04 / 2024

Diri fay sayısıyla risk altındaki konut sayısı da arttı!

 Diri fay sayısıyla risk altındaki konut sayısı da arttı!

Diri fay sayısının 326 adet olduğu ortaya çıkınca, deprem riski altındaki konut miktarı da artış gösterdi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar “Diri fay üzerindeki 6.5 milyon konut acilen yenilenmeli” dedi



Türkiye’de deprem üretecek fay hatları sayısının 326 olduğunu tespit eden araştırmanın ardından risk altındaki konut sayısı da otomatik olarak arttı. Bugüne kadar teknik yetersizlikler nedeniyle tespit edilemeyen yeni fay hatlarının ortaya çıkmasıyla harekete geçildi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar “Türkiye’yi kat eden 24 bin 500 kilometrelik diri fay hatları üzerinde olan şehirlerimizdeki konutlarımızdan 6.5 milyonu elden geçirilmeye mahkum” diye konuştu.


Türkiye’nin, 1999 Gölcük, Marmara ve Düzce depremlerinde travma yaşadığını belirten Bayraktar “Türkiye’nin ekonomisi, 45 saniyede yüzde 6-7 küçüldü. Türkiye bunu hak etmiyor, ama o travma ‘Biz neredeyiz, ne konumdayız?’ meselesini önümüze getirdi” dedi. Kentsel dönüşümde bir seferberlik ruhu içinde olduklarını vurgulayan Bayraktar “Bu konu, siyaset dışı ve üstü eksenli. Bu yasa, ekonomik bakımdan hareketlilik ve kalkınma getirecek, Türkiye’de inşaat malzemelerinde gelişmeyi tetikleyecek, standartları artıracak, fiyatları ucuzlatacak” dedi.


Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, “Tüm partilerden, başta anamuhalefet partisinden, MHP’den, BDP’den destek bekliyorum” dedi. Dönüşümün zor bir iş olduğunu söyleyen Bayraktar “Bir yanlışlık yaparsak da o zaman da en ağır cezaya razıyız. Şeffaf olması, hesap verilebilir olması lazım. Denetime de şeffaflığa da eleştiriye de açığız” dedi.

Star



Geri Dön