25 / 04 / 2024

Dış ekonomide flaş işbirliği

Dış ekonomide flaş işbirliği

Olpak: "Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Türk Cumhuriyetlerde ihracat açısından farklı pazarlar mevcut. Bu manada Türkiye için hala çok ciddi bir potansiyel görülüyor."



Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak, açılışı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın iştirakiyle gerçekleştirilen DEİK'in yeni merkezinde gazetecilerle buluştu.

DEİK'in ticari diplomasi faaliyetlerine ilişkin bilgi veren Başkan Olpak, yeni merkezlerini 75 milyon liraya satın aldıklarını ifade ederek bu yatırımı, kendini yaklaşık 7 yılda amorti edecek şekilde planladıklarını belirtti.

Olpak, yeni merkezlerinde fiziki ve ekonomik pek çok avantajı bir arada bulundurduklarını ifade ederek, DEİK'in faaliyetlerinin yüzde 90'ını artık merkez ofiste gerçekleştirebildiklerini kaydetti.

Dış ekonomide flaş işbirliği

DEİK'in artık sadece ofis giderleri dışında, ticari diplomasi faaliyetler için yaptığı harcamaların da yeni merkez ile azalacağını bildiren Nail Olpak, "Şu an DEİK'te 78 çalışanımız var. Hedefimiz 100 personel ile ile faaliyet göstermek. Yeni merkezimizde 8 ayrı toplantı odamız bulunmakta. En büyük etkinlik salonumuzda ise 250 kişiye kadar misafiri ağırlama kapasitesine sahip. Toplam 3.500 metrekarelik 2 katlı bir ofis alanımız mevcut. Kendimizi Türk özel sektörünün dışa açılan kapısı, iş dünyazımın kutup yıldızı olarak tanımlıyoruz. Bu nedenle DEİK olarak bu yatırımı yapmamız ve fonksiyonel bir ofis satın almaya ihtiyacımız vardı. Bir önceki ofisimizde kalsaydık dahi yıllık 10 milyon TL kira masrafımız olacaktı." şeklinde konuştu

İhracatımız Pozitif Seyretmetye Devam Edecek
 


Geri Dön