19 / 04 / 2024

İtalya Bologna'da 6,0 büyüklüğünde deprem meydana geldi!

 İtalya Bologna'da 6,0 büyüklüğünde deprem meydana geldi!

İtalya'nın kuzeyindeki Bologna kenti yakınlarında sabah erken saatlerde meydana gelen 6,0 büyüklüğündeki depremde ölen ya da yaralanan Türk vatandaşının olmadığı öğrenildi



Emiglia Romagna bölgesindeki, Finale Emilia kentinde sabaha karşı 04.05 sularında kaydedilen deprem, Türklerin İtalya'da yoğun olarak yaşadığı yerleşim birimlerinden Modena'da da hissedildi. 

     

AA muhabirinin ulaştığı, Modena'da görevli Din İşleri Ataşesi Oğuz Yılmaz, "Şu an için bir şey yok. Sabah namazında birkaç vatandaşımızla görüştük. Saat 4 civarlarında epey salladı. 1 dakikaya yakın sürdü. Depremde zarar görüp de bize ulaşan herhangi bir vatandaşımız yok" dedi. 

     

Depremin ardından birkaç ambulansın sesini duyduklarını belirten Yılmaz, "Vatandaşlar dışarıdaydı. Saat 05.00'te biz namazdaydık, o sırada bir artçı oldu. Aldığım bilgilere göre, Modena'da herhangi bir yıkılan bina yok. Öğlen saatlerinde elimize daha net bilgiler gelir" diye konuştu. 

     

Modena'da yaşayan Türklerden Mustafa Altınışık da "Aldığımız bilgilere göre, şu an vatandaşlarımızda herhangi bir sıkıntı yok. Benim evim 4. katta olduğu için epey hissettik" ifadesini kullandı. 

     

Depremin merkez üssü olan yerde çok Türk'ün bulunmadığı bilgisini paylaşan Altınışık, "Gece üç defa depremden sallanınca biraz paniğe kapıldık. Benim hissettiğim iki büyük artçı oldu. Ufak tefek 2-3 artçı daha oldu. İlkinde yarım saat dışarıdaydık, ancak soğuk olduğu için, çocukların üşümemesi için, içeri girdik" dedi. 

     

Mustafa Altınışık, Modena'da yıkık dökük bir yer olmadığını da sözlerine ekledi. 

     

Bu arada SKY TG 24 kanalı, depremde 6 kişinin hayatını kaybettiğini, 1 kişinin kayıp olduğunu ve 50 kişinin yaralandığını bildirdi. Ölenlerden 4'ünün bir fabrikada gece vardiyasında çalışan işçiler olduğu kaydedildi. 

     

Kanalın deprem bölgesinden yaptığı yayınlarda, çok sayıda eski binanın hasar gördüğü, çatıların yıkıldığı, kiliselerin kulelerinde çatlaklar oluştuğu görüldü Sivil savunma genel müdürü Franco Gabrielli, durumun kontrol altında olduğunu söyledi. 

AA


Geri Dön