26 / 04 / 2024

Türkiye ile Polonya ortak traktör fabrikası kurma kararı aldı!

 Türkiye ile Polonya ortak traktör fabrikası kurma kararı aldı!

Türkiye ile Polonya arasında yatırıma yönelik önemli kararlar alındı. Hattat Holding'in traktör şirketi Hema, Polonya'da toplam değeri 350 milyon euro olan 5 bin traktörlük satış anlaşmasına imza attı



Polonya'ya ticari heyetle çıkarma yapan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Varşova'da Türkiye-Polonya İş Forumu'na katıldı. Çağlayan traktör, havayolu ve metro yatırımları konusunda Türk işadamlarının önemli çalışmaları olduğunu söyledi. 


HATTATLAR TALİP 

Polonya Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Waldemar Pawlak da, Türk işadamlarının vize sorunlarını büyük ölçüde çözdüklerini söyledi. Türkiye'yi çok önemli bir ortak olarak gördüklerini belirten Pawlak, "Firmalarımız arasında önemli işbirlikleri var. Traktör fabrikası kurma konusunda Türk ve Polonyalı iki firma arasında bir işbirliği kurma amacımız var. Tüm bunlara bakınca ilişkilerimizin ileriye doğru gittiğini söyleyebilirim" şeklinde konuştu. Hattat Holding Yönetim Kurulu Üyesi İpek Hattat da bu gelişmeler sayesinde önümüzdeki yıllarda Türkiye'de veya Polonya'da bir traktör fabrikası kurulabileceğini söyledi. 

Sabah


Geri Dön