28 / 03 / 2024

DİTİB'den İzmir'deki depremzedelere 13 ev!

DİTİB'den İzmir'deki depremzedelere 13 ev!

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği'nin (DİTİB) İzmir'deki depremzedeler için aldığı 13 ev, ailelere verildi.  



Diyanet İşleri Türk İslam Birliği'nin (DİTİB) İzmir'deki depremzedeler için aldığı 13 ev, ailelere verildi.  

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; DİTİB Genel Başkanı Kazım Türkmen, yaptığı yazılı açıklamada, depremzede ailelerin yaralarını sarmak ve destek olmak için başlattıkları yardım kampanyası kapsamında Karabağlar'da 13 daire satın alınarak tam donanımlı bir şekilde hazırlandığını belirtti.

Türkmen, şöyle konuştu:

"Hamiyetperver bağışçılarımıza, DİTİB derneklerimize, din görevlilerimize, cemaatimize, İzmir’de yardım faaliyetlerini organize eden Diyanet Vakfı'na ve  İzmir  şubesine teşekkür ediyorum. Bizler uluslararası iyilik hareketi olarak dünyanın dört bir tarafına iyilik, huzur, barış, kardeşlik götüren bir kuruluşuz. Böyle güzel bir hizmeti bizlere nasip ettiği için Rabbimize hamdediyoruz."

Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti İkinci Başkanı İhsan Açık da bağış yapan tüm hayırseverlere teşekkürlerini iletti. 

Depremzedelere kalıcı bir mekan oluşturduklarına dikkat çeken Açık, "Yurt dışındaki ve yurt içindeki kardeşlerimiz bütünleştiler. Acılarınızı hafifletme anlamında 'yanınızdayız' diyebilmek için buradayız. Rabbimiz güle güle oturmayı nasip eylesin. Allah hayırseverlerimizden razı olsun" diye konuştu.

DİTİB den İzmir deki depremzedelere 13 ev!

DİTİB'in tahsis ettiği evine yerleşen Zeynep Demir, depremde oturdukları binanın ağır hasar gördüğüne ve kullanılamaz hale geldiğine vurgu yaptı. 

Deprem sonrası bir ay çadırda kaldıklarını, daha sonra 30 metrekare konteyner eve taşındıklarını dile getiren Zeynep Demir, "Allah yardımda bulunan herkesten razı olsun. Allah bütün dünyaya birlik, düzenlik versin, herkesi korusun. Hepinize dua ediyorum. Yüce Mevla bizlere, sizlere yaşama sevinci versin. Birlik ve beraberlik olduğu sürece üzüntüler azalır, sevinç çoğalır. Bizler de DİTİB’e teşekkür ediyoruz. Bizleri çok mutlu ettiniz. Rabbim de sizleri mutlu eylesin" diye konuştu.

İzmir Bayraklı'da 20 depremzede aile evlerine kavuştu!

DİTİB İtalya'dan İyilik Konutları kampanyasına destek!


Geri Dön