24 / 04 / 2024

DİTİB İtalya'dan İyilik Konutları kampanyasına destek!

DİTİB İtalya'dan İyilik Konutları kampanyasına destek!

Türkiye Diyanet Vakfının İdlib'de çadırlarda ağır kış şartlarında yaşam mücadelesi veren siviller için başlattığı “İyilik Konutları” kampanyasına, Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) İtalya Şubesi de katıldı.



Türkiye Diyanet Vakfının (TDV), Suriye’nin kuzeybatısında yer alan İdlib kentinde çadırlarda ağır kış şartlarında yaşam mücadelesi veren siviller için başlattığı “İyilik Konutları” kampanyasına, Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) İtalya Şubesi de katılım gösterdi.

DİTİB İtalya Yönetim Kurulu Başkanı Abdulmetin Yalçın, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, söz konusu kampanyaya 23 Ocak tarihinde 30 konut hedefiyle başlandığını dile getirerek, "Bugün itibarıyla 36 konuta ulaşılarak, bitime bir ay kala kampanya hedefi çoktan aşıldı. Bu hususta vatandaşlarımıza gösterdikleri ilgiden ötürü çok teşekkür ediyorum. Sağ olsun, bizim vatandaşımız böyle konularda çok hassas, dünyada herhalde eşi yoktur." şeklinde konuştu.

DİTİB İtalya dan İyilik Konutları kampanyasına destek!

DİTİB İtalya’nın sosyal medya mecralarındaki hesaplarından kampanyayı duyurduklarını belirten Yalçın, kampanyanın bitiş tarihi olan 28 Şubat tarihine kadar bağış sayısının artmasını beklediklerini belirtti.

Milano Din Hizmetleri Ataşeliği personelinin de kampanyaya bir evle katıldığı belirtildi.

DİTİB İtalya'nın paylaştığı bilgilere göre, kampanyada 1 briket konut bedeli 660 avro, 1 tuğla bedeli ise 1 avro şeklinde belirlendi.

Toplamda 5 bin briket ev yapmayı hedefleyen TDV, bu zamana kadar Esed rejimi ve destekçilerinin saldırılarından kaçarak İdlib'in Türkiye sınır hattında bulunan derme çatma çadırlara sığınan 1700'ü aşkın aileye briket ev temin etti.

 

İdlib'teki iyilik konutları sahiplerini bekliyor!


Geri Dön