28 / 03 / 2024

Ditto Mimarlık Bodrum'daki evleri güzelleştirecek!

Ditto Mimarlık Bodrum'daki evleri güzelleştirecek!

Bodrum'un artık bir Ditto'su var. Öncelikle Bodrum evlerini güzelleştirecek her şeye sahip, profesyonel eller Bodrum'daki evleri güzelleştirecek.Ditto Mimarlık & Tasarım Boutique ortakları Ditto'yu anlatıyor:



Bodrum'un artık bir Ditto'su var. Öncelikle Bodrum evlerini güzelleştirecek her şeye sahip, profesyonel eller Bodrum'daki evleri güzelleştirecek.


Evimiz her zamankinden önemli artık. Bir ana kucağı, bir memleket toprağı, bir sığınak. Bizi sağaltan, günün kirini akıttığımız, ruhumuzu yıkadığımız, yorgunluğumuzu bıraktığımız yegane liman orası. Bu yüzden kapıdan girer girmez bizi iliklerimize kadar tanıyan bir mekanla, sımsıkı kucaklayan, bizi anlayan bir mekanla karşılaşmak paha biçilmez.


Peki nasıl olacak bu? Temelden kendimiz tasarlayıp yaptırmadığımız sürece kiraladığımız, satın aldığımız evler ne kadar birbirinden farklı görünse de aslında çok benziyor. İyi planlanmamış evler, mekanı bölen kolonlar, şekilsiz, dar ya da kullanışsız odalarıyla yaşamak zorunda olduğumuz evleri nasıl yerleştireceğiz. Her yerde satılan birbirine benzer mobilyalarla, gittiğimiz her evde gördüğümüz aksesuarların satıldığı zincir mağazalardan alışveriş yaparak döşediğimiz evimizde nasıl kendimiz olacağız. Yaşadığımız ev nasıl bizi, çocukluğumuzu, gençliğimizi, bugünümüzü, ruhumuzu, dünyaya bakışımızı yansıtacak?


İşte tam da kaybolduğumuz bu noktada yolumuzu bulmamız için bize rehberlik edecek bir ekip Duygu ve Burcu. Türkiye’nin cennetlerinden biri olan Bodrum’un en güzel koyu Bitez’de Ditto Mimarlık & Tasarım Boutique’den içeri girer girmez hissediyorsunuz yukarıda anlatmak istediklerimi. O gün o ana kadar ne yaşamış olursanız olun, Ditto’dan içeri adım atar atmaz içinize bir mutluluk doluyor. Çünkü içerisi çok güzel ve benzerini bulamayacağınız objeler, karakteri olan kaliteli mobilyalarla dolu. Küçük bir mağazanın içerisine istisnasız herkesin kendisini şeker dükkanına girmiş çocuk gibi neşeli hissedeceği bir dünya sığdırmış Duygu ve Burcu.


Üstelik sadece ev değil, otel ve restaurantlar için de pek çok mobilya ve aksesuar var bu küçük mucizeler dükkanında. Ditto’nun sahibi iki ortak, ikisi de mimar. Arkadaşlıkları 97 yılında aynı şirkette, aynı projede çalışırken başlamış ve bugünlere gelmiş. Uzun yıllar Türkiye’nin en iyi dekorasyon ve mobilya firmalarında çalışıp hem yurtiçi hem yurt dışında prestijli projelere imza attıktan sonra 2 yıl önce ikisi de Bodrum’a yerleşmiş ve birlikte kendi ofislerini kurmuşlar.


Kariyerleri boyunca özellikle A+ konut, 5 yıldızlı Otel, Residence ve lux dekorasyon projelerinde yer almışlar. Otel dekorasyonu uzmanlık alanları. Chicago Park Hyatt Otel, Budapeşte Meridien Otel, Sheraton Otel Eliat, ShowPark Plaza Londra, Bakü Hyatt Otel, Maçka Residences İstanbul, Radisson Blu Batum, Hilton Otel Batum, Caresse Otel Bodrum, BelConti Otel Antalya, Residence Hilton Batum gibi prestijli projelerde imzaları var.


Ortaklar, Duygu Cindoruk ve Burcu Canbay, bakışlarını ve Ditto'yu şöyle anlatıyor: “Ev dekorasyonu bizim için farklı bir heyecan. Otelde bir takım genel kurallar var ama evin kurallarını o evde yaşayanlar yazar. Sizin sadece onu iyi dinlemeniz, anlamanız, tanımanız ve yol göstermeniz gerekir. Nasıl her kişi ya da ailenin bir hikayesi varsa, dört duvardan ibaret sandığımız her evin de bir hikayesi vardır. Pencerelerin gözünün içine bakarsanız, duvarların sesine kulak verirseniz o ev size tüm imkanlarını sunar. Nasıl mı? Evin bazı köşeleri bağırır mesela, beni iyi değerlendir, bana çok özel değerli bir parçayı yüklersen ben onu en iyi şekilde sergilerim diye. Bununla beraber bazı köşeler saklanmak ister, lütfen beni, gizle, kamufle et, değiştir, dönüştür, böyle kalmak istemiyorum diye. Hem ev sahibinin, hem evin sesini iyi dinlediğinizde her ikisini de tam olarak ifade eden dekorasyonu başarabilirsiniz.”


“Dekorasyonun konfeksiyon olanından kaçınmak gerekir. Evinizeher gelenin ‘Bundan bende de var’ dediği aksesuarlarla kendinize ait, size özel bir yaşam alanı oluşturmak güçtür. İşte bu yüzden mimarlık ofisimize bu yıl bir de boutique ekledik, bu anlattıklarımızın nasıl gerçekleştirilebileceğini müşterilerimize doğru ifade edebilmek için. Mağazamızdaki mobilyaların tamamı özel tasarım ve özel imalat, aksesuarlarımızın bir kısmı İtalya’dan tek tek seçilerek getiriliyor, bir kısmı da seramik, mozaik ve ahşap sanatçıları tarafından atölyelerde tasarlanıp yaratılıyor. Bununla birlikte kendi ‘Ditto Atölye’ de yine eşi olmayan ahşap aksesuar ve duvar panoları tasarlayıp üretiyoruz. Ürünlerimizin Bodrum’da eşi yok. Bununla birlikte mağazamızda yok yok. Koltuktan aydınlatmaya, ev tekstilinden elbiseye, perdeden pijamaya kadar. Çünkü biz beğendiğimiz, bizi ifade eden, zevkimizi yansıtan, bizi ifade eden her şeyi sergilemek istedik. Aynı sizin de evinizde yapmanız gerektiği gibi.”





Geri Dön