29 / 03 / 2024

Diyarbakır Bağlar'da asfaltlama çalışmaları başladı!

Diyarbakır Bağlar'da asfaltlama çalışmaları başladı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Diclekent ve Yılmaz Güney Caddesi'nin bir bölümü dışında Kayapınar'da ana arterlerde asfaltlamayı tamamlayarak, çalışmalarını Bağlar ilçesine kaydırdı.



2015 yılı asfalt sezonunu 260 bin ton asfalt üretip, 190 kilometre asfalt serme hedefiyle açan, kent merkezinde iki ekiple asfalt seren, üç ekiple yama yapan, kırsalda her ilçede üçer ekiple çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, 30 Nisan'dan bu yana kentin ana arterlerine 130 bin ton asfalt serdi. 


Kent merkezindeki çalışmalarını kademeli bir şekilde gerçekleştiren Yol Yapım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı'na bağlı ekipler, Kayapınar ilçesindeki asfaltlama çalışmalarını 2015 yılı asfalt programı doğrultusunda tamamladı. Seyrantepe TOKİ'de çalışmalarını sürdüren, Bağlar'da Medine Bulvarı'nda çalışmalara başlayan ekipler, Bağlar'ın ardından çalışmalarını Yenişehir ilçesinde sürdürecek.

 

Diclekent ve Yılmaz Güney Caddesi'nin bir bölümü dışında Kayapınar'da asfalt tamamlandı. 


Dr. Yusuf Azizoğlu Caddesi, Aziziye Mahallesi ile Bağıvar'da asfaltlanan caddeler dışında, Kayapınar'da Tekel Caddesi, Fırat Bulvarı, Musa Anter Caddesi, Ahmet Arif Caddesi, Ayşe Zarakolu Caddesi, Selahattin Eyyübi Bulvarı ve Kayapınar Caddesi'nde asfaltlama çalışmalarını tamamlayan Yol Yapım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı'na bağlı asfalt ekipleri, Yılmaz Güney Caddesi'nin bir bölümü ile Diclekent Bulvarı'ndaki altyapı çalışmaları nedeniyle bu caddelerdeki çalışmalarına ara vererek, asfaltlamayı Bağlar ilçesine kaydırdı. 


Böylece Kayapınar'da 2015 yılı asfalt programı kapsamında belirtilen caddelerde çalışmalarını bitiren asfaltlama ekipleri, söz konusu cadde ve bulvarda DİSKİ'nin altyapı çalışmasının tamamlanmasının ardından asfaltı yapmayı kararlaştırdı. 


Tigris Haber Gazetesi


Geri Dön