20 / 04 / 2024

Aliağa'da yol yapım çalışmalarında asfaltlamalar başladı!

Aliağa'da yol yapım çalışmalarında asfaltlamalar başladı!

Ege'nin kalbi İzmir’in Aliağa ilçesi, son yıllarda kent tarihinin en büyük kent altyapı yatırımlarına tanık oluyor. Aliağa'da asfaltlama çalışmaları başladı. Atatürk Caddesi yeni çehresine kavuşuyor...



İzmir’in Aliağa ilçesi, son yıllarda kent tarihinin en büyük kent altyapı yatırımlarına tanık oluyor.  İzmir  Büyükşehir Belediyesi ve Aliağa Belediyesi, kentin 30-40 yıllık eski altyapısını yenilemek için seferber oldu. İZSU, kentin 165 km’lik içme suyu şebekesinin tamamını yeniliyor. Aliağa’nın ana arteri olan Atatürk Caddesi’nde biten altyapı çalışmalarının ardından başlayan asfaltlama, vatandaşları memnun etti. Altyapı çalışmaları sırasında bozulan yolda sıkıntılar yaşayan vatandaşlar, asfaltlamayla birlikte modern bir caddeye kavuştu. Gece saat 22.30 ile 03.00 saatleri arasında sürdürülen asfaltlama çalışmalarında İZBETON ekipleri ile Aliağa Belediyesi ekipleri birlikte görev alıyor. Atatürk Caddesi ve çevresinde 70 bin m2 sıcak asfalt atılacak. 


ALİAĞA SİTELER MAHALLESİ’NDEN SONRA KAZIM DİRŞK MAHALLESİNİN DE ÇEHRESİ DEĞİŞİYOR

Aliağa’nın 165 km’lik içme suyu şebekesini yenileyen İZSU, bu çalışmalarını planlanan programa göre sürdürürken, şebekenin döşendiği cadde ve sokaklarda yollar yapılarak yepyeni bir görünüm ortaya çıkıyor. Daha önce Siteler Mahallesi’nin tüm altyapısını yenileyen İzmir Büyükşehir ve Aliağa Belediyesi ekipleri bu kez kentin en önemli arteri olan Atatürk Caddesi’nin bulunduğu Kazım Dirik Mahallesi’ne el attı. İçme suyu şebekesi yenilenen Cadde, Aliağa Belediyesi’nin kaldırım, bordür ve asfalt altı çalışmalarının ardından asfaltlanmaya başlandı. 


ÇALIŞMALAR GECENİN İLERLEYEN SAATLERİNE KADAR SÜRDÜ

Gece 22.30’da iş makinelerini çalıştıran İZBETON ekipleri yol yapım çalışmalarını 03:00’e kadar sürdürdü. Çalışmaların ilk gününde Cadde’nin büyük bölümünde trafik yükünü taşıyacak kalitede ve 10 cm kalınlıkta sıcak asfalt uygulaması yapıldı. Cadde ve ara sokaklardaki birinci asfaltlama işlemi tamamlandıktan sonra aynı noktalarda üstyapının en üst tabakası olan 5 cm kalınlığında aşınma tabakası uygulanacak ve asfalt kalınlığı 15 cm olacak. 


MAHALLE SAKİNLERİNDEN BÜYÜK İLGİ

Çalışmalar Cadde’de meraklı gözlerle bekleyen vatandaşı da sevindirdi. Balkon ve pencerelerinden çalışmaları ilgiyle izleyen semt sakinlerinin çalışan ekiplere çay ikram ettikleri görüldü. Su şebekesi yenileme kazıları sırasında sıkıntılar yaşadıklarını ve toza maruz kaldıklarını söyleyen vatandaşlar, asfaltlama için İzmir Büyükşehir belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz’a teşekkür etti. 


BODÜR VE KALDIRIM ÇALIŞMALARINA DEVAM 

Öte yandan Aliağa Belediyesi ekipleri caddede bordür ve kaldırım çalışmalarını da eş zamanlı olarak sürdürüyor. Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, caddeye 70 bin m2 asfalt yapılacağını belirterek, Atatürk Caddesi’ndeki asfaltlama işleminin kısa süre içinde tamamlanacağı söyledi. 


BAŞKAN OĞUZ: “ALİAĞA KENT TARİHİNİN BEN ÖNEMLİ ALTYAPI YATIRIMLARINI YAPIYORUZ”

Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, kent içindeki her altyapı çalışmasının vatandaşa sıkıntı yaşattığını belirterek, asfaltlama ile birlikte Atatürk Caddesi’nin sorunsuz bir altyapı ve çağdaş bir görünüme kavuştuğunu söyledi. Mahalle sakinlerine teşekkür eden başkan Oğuz, “Aliağa’nın yarınları için bu çalışmaları yapmamız gerekiyordu. Altyapı sırasında biraz sıkıntı çektiniz ama bize verdiğiniz desteğinizle bugün sıkıntılarımızı asfaltlama ile birlikte bitirdik. Söz verdiğimiz tüm çalışmaları hızla gerçekleştiriyoruz. Aliağa kent tarihinin ben önemli altyapı yatırımlarını yapıyoruz. Artık, toz, çamur, bozuk yollar olmayacak. Aliağa’nın her köşesinde hizmetlerimiz sürüyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Aziz Kocaoğlu’na Aliağa’ya hizmetleri için teşekkür ediyorum. Aliağa’mıza hayırlı olsun.” Dedi. 


Geri Dön