26 / 04 / 2024

Diyarbakır Kayapınar Köy Pazarı inşaatında son durum!

Diyarbakır Kayapınar Köy Pazarı inşaatında son durum!

Diyarbakır Kayapınar Belediyesi tarafından yapımına başlanan Köy Pazarı satış alanı inşaatında sona gelindi. Pazarda köylüler, kadınlar ve ürettikleri ürünleri halka satma konusunda pazar sorunu yaşayan için yeni gelir kapısı olacak.



Diyarbakır Kayapınar Belediyesi tarafından Mezopotamya Mahallesi’nde 8 bin metrekare alan özerinde yapımına başladığı Köy Pazarı satış alanı inşaatında sone gelindi.  Pazarda köylüler, ev kadınları ve ürettikleri ürünleri halka satma konusunda pazar sorunu yaşayan için yeni gelir kapısı olacak. Pazar sayesinde ürünleri satma konusunda sorun yaşayanların ürünlerini aracı olmadan satacakları bir satış yeri olacak, aracıları ortadan kaldırarak halka ucuz ve doğal ürün ulaşmasını sağlayacaktır. Pazarda ürünlerini satmalarıyla üretimleri artacak ve yeni istihdam alanları çoğalacak.


Kadın emeği karşılık bulacak


Köy Pazarında haftanın belli günleri kadınlar tarafından üretilen ürünlerin satışı için imkân sağlanacak. Örneğin ev ekonomisine katkı sunmak isteyen kadınların öreteceği el işi, kurutma, reçel ve turşu gibi ürünleri satabilecekler. Projeyle doğal ve organik ürünlerin alıcıya ulaşması konusunda üreticiden tüketiciye ulaşılabilir bir yer olacaktır. Köy pazarı yılsonunu kadar tamamlanarak halkın hizmetine girecek.



Tarık OTHAN/Diyarbakır Yenigün


Geri Dön