25 / 04 / 2024

Diyarbakır Sur'da dükkân fiyatları yüzde 100 arttı!

Diyarbakır Sur'da dükkân fiyatları yüzde 100 arttı!

Diyarbakır’ın tarihi Sur İlçesi, ihya projesi ile birlikte eski canlılığına kavuşmaya başladı. Sur Yanık Çarşı’daki 400 dükkân yenilendi. İlçede dükkân fiyatları yüzde 100, kiralar yüzde 40 arttı.



Diyarbakır’ın Sur İlçesi’nde terör örgütü PKK tarafından açılan çukurların kapatılması, barikatların kaldırılması için 28 Kasım 2015’te başlatılan operasyonlar 103 günde tamamlanmıştı. 

Habertürk Gazetesi'nden Mehmet Kayahan'ın haberine göre; operasyonların tamamlanmasının ardından ilçenin ihyasına ilişkin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı,  TOKİ  ve Diyarbakır Valiliği tarafından başlatılan projede çalışmalar devam ediyor.

Bölgede ‘Sokak Sağlıklaştırma Projesi’ kapsamında Gazi Caddesi’nin yüzde 70’i tamamlandı. Yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kalan tarihi Yanık Çarşı’daki 400 dükkân yenilendi. Son olarak terör operasyonlarından dolayı günlerce kapalı kalan ve esnafın büyük zarar gördüğü Melikahmet Caddesi’nde restorasyon çalışmaları tamamlandı. İşyerlerinin dış cepheleri ahşap giydirme yapılarak yenilendi, otomatik kepenk takıldı, evlerin dış cephesi restore edildi, bütün elektrik direkleri yer altına çekildi. Sur’da kaldırımlar genişletildi, ışıklandırma yapıldı ve vatandaşın oturması için banklar konuldu. Melikahmet Caddesi’nin yenilenmesiyle işyerleri artık geç saatlere kadar açık kalıyor. Yenilenme ile birlikte dükkân fiyatları yüzde 100, kira fiyatları da yüzde 40 arttı

Diyarbakır Sur da dükkân fiyatları yüzde 100 arttı!

Terör operasyonlarının 103 gün sürdüğü Sur’un 6 mahallesinde de Diyarbakır’ın tarihine uygun projelendirilen 1500 evin yapımı devam ediyor. Sur’un tamamında yapılacak çalışmaların yaklaşık 2 milyar TL’ye mal olacağı belirtildi.  


Geri Dön